Így védelmezte anyját a bátor kiselefánt

Joakim Odelberg természetfotós a World Wildlife Fund (WWF) munkatársaival vett részt egy expedíción Tanzániában, ahol az ország elefántpopulációját figyelték meg, illetve dokumentálták.

elefant

A fotós ekkor találkozott egy bátor kiselefánntal, aki anyját védelmezve megpróbált ráijeszteni az őket figyelő idegenekre. Míg az anyaelefánt finom falatokat keresgélt és nem foglalkozott az emberek jelenlétével, addig a borja támadásba lendült, hogy elkergesse őket. Odelberg szerint az anyaállat nem tartott a tisztes távolban lévő szakemberektől, de a kiselefánt tudatni is akarta velük, hogy ne is közeledjenek tovább hozzá és az anyjához.

elefant-2

“Mintha csak azt mondta volna, hogy ne merjetek az anyukám közelébe jönni” – mondta Odelberg, aki már több mint egy évtizede vesz részt elefántvédelmi programokban és saját, természetvédelemmel foglalkozó műsort is vezet Svédországban. Mint mondta, az elefántborjú bátorsága teljesen lenyűgözte és arra ösztönözte, hogy még nagyobb elánnal küzdjön a védelmükért.

“Minden tizenötödik percben megölnek egy elefántot az orvvadászok. Ez azt jelenti, hogy évente több mint 35 ezer elefánttal végeznek az agyaráért” – tette hozzá a természetvédő fotós. Az legnagyobb szárazföldi állatok megfelelő védelme rendkívül sürgető feladat.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!