Így segítettek puskázni a szülők a vizsgázó diákoknak Indiában

Mintegy hatszáz gimnazistát csaptak ki az India keleti részén fekvő Bihar állam középiskoláiból, miután csaláson kapták őket a több napon át zajló 10. évfolyamos vizsgákon. Az incidens komoly figyelmet keltett, miután olyan felvételek láttak napvilágot, amelyeken szülők és barátok az iskolaépületek falain felmászva, az ablakokon keresztül próbáltak bejuttatni tiltott segédeszközöket a vizsgázó diákoknak.

Puskázás Indiában

Bihar állam területén több mint 1200 középiskolában mintegy 1,4 millió tizedik évfolyamos diák vett részt a vizsgákon, amelyek letétele nélkül nem folytathatják tanulmányaikat. A tesztírást felügyelő tanárok és más állami alkalmazottak több száz olyan diákot kaptak csaláson, akik becsempészett tankönyvek vagy más puskák segítségével akarták megkönnyíteni a dolgukat. “Gyakorlatilag lehetetlen tisztességes vizsgázást lebonyolítani a szülők együttműködése nélkül” – nyilatkozta P.K. Sahi, Bihar állam oktatási minisztere. Hozzátette azt is, hogy szintén lehetetlen azt a 6 millió embert, köztük szülőket és más kísérőket nyomon követni, akik a vizsgázókkal együtt érkeztek az iskolákhoz.

Puskázás Indiában

Puskázás Indiában

A hatóságok tájékoztatása szerint ugyan minden vizsgáztató iskolánál posztolnak rendőrök, azonban ők erővel nem távolíthatják el a szülőket. Szrinivasz Tivari, a kelet-indiai állam vizsgatestületének titkára elmondta, hogy a csaláson kapott diákokat a következő három évre eltilthatják a vizsga letételéről, pénzbírságot róhatnak ki rájuk, vagy akár börtönbe is küldhetik őket. Eddig nem jelentettek olyan esetet az állam területéről, amely során valakit puskázásért börtönbe küldtek volna.

Puskázás Indiában

Puskázás Indiában

Puskázás Indiában

MTI, washingtonpost.com


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!