Így él most a cirkuszból kimentett, megkopaszodott medve

Cholita, a pápaszemes medve tavaly márciusban került az Animal Defenders International (ADI) nemzetközi állatvédő szervezet felügyelete alá, miután kiszabadították egy perui cirkuszból. A medvét borzalmas körülmények között tartották: megcsonkították a mancsait és a fogait is eltörték. Cholita hosszú éveken át élt egy apró ketrecbe zárva, ezalatt nagyon lesoványodott és szinte teljesen meg is kopaszodott. Amikor az ADI munkatársai tudomást szereztek a sokat szenvedett állatról, azonnal cselekedtek: megszervezték a kiszabadítását és a hatóságok közreműködésével kimentették a borzalmas állapotban lévő Cholitát. Habár Peruban 2012 óta tilos a cirkuszokban vadállatokat tartani, sokan még most is semmibe veszik a tiltást.

cholita-medve-2

cholita-3

cholita-1

A ritka, pápaszemes medvét több hónapon át tartó rehabilitáció után a perui esőerdőben található Taricaya Ökológiai Parkba szállították, ahol saját kis birodalmat alakítottak ki a számára, még egy medencét is építettek neki, hogy kedvére pancsolhasson. Cholita az állatvédőknek köszönhetően végre sokkal jobban van, és fajtársaival együtt élhet a számára megfelelő környezetben, egy védett területen.

cholita-7

Cholita the Peruvian Adean bear Finally in her new enclosure in the amazon rain forest on wildlife reserve at Taricaya ecological reserve  Picture Chris Bott

cholita-medve

cholita-medve-3

Az Animal Defenders International munkatársai nemrég közzétettek egy videót, hogy bemutassák, hogyan él Cholita, és mivel tölti legszívesebben a napjait:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!