Hogyan válasszunk csillárt?

A mai modern lakások tulajdonosai kicsit félve nézelődnek a csillárok között, pedig ezek a világító eszközök nem csak a hagyományosabb berendezésű lakásokba illenek, hanem minden stílusban képviseltetik magukat, így még egy minimalista stílusú, modern lakást is egy egészen más világításba helyeznek. Az EGLO csillárok kifejezetten nagyon mutatósak, így mindenféle stílust képviselő lakásban megállják a helyüket.

Az EGLO három nagyon fontos dolgot tart szem előtt a tervezési folyamatoknál: design, legfrissebb innovatív lakberendezési stílusok és hivatalos pantone trend színek.

Az EGLO cég története egészen 1969-ig nyúlik vissza, amikor is Ludwig Obwieser megalapította az EGLO Leuchten Vállalatot. 1976-ban, Ausztriában jött létre az első telephely, majd a 80’-as évek közepétől Európában az egyik vezető lámpagyártónak számít. 1986-ban pedig már nemzetközi vizekre evezett az EGLO. Az EGLO lámpák széles választékával találkozhatunk: mennyezeti lámpa, függesztett lámpa, csillár, falikar, asztali lámpa, állólámpa, kültéri lámpa, gyereklámpa, spot lámpa, Vintage lámpa, fürdőszoba lámpa, textil lámpa, LED spot lámpa, funkcionális és dekorációs világítás, kristály lámpa, Fueva LED panel, süllyesztett lámpa. Az EGLO, csillárok közül, háromféle stílust is kínál a vásárlóinak: LED csillár, klasszikus csillár és vintage csillár.

Kritériumok: méret, fénytompítás és fénykibocsátás

Az emberek általában a nappaliba, vagy az étkezőbe választanak csillárt, hiszen ezek a helyek azok, ahol étkeznek, a legtöbbet tartózkodnak és általában ebben a két helyiségben fogadják a vendégeket. A csillár mérete éppen ezért nagyon meghatározó, hiszen az sem jó, ha egy nagyobb helyiségbe egy kisebb darabot, míg egy kisebb térbe egy nagyobb csillárt választunk. Egy csillárral szemben az is fontos kritérium, hogy a fényét tompítani lehessen, hiszen akár egy ünnepi vacsoránál, vagy egy nappaliban végzett relaxációs tevékenységnél fontos, hogy az adott helyiség fénye megnyugtasson, pihentessen, hogy megfelelő hangulatot teremtsen.

A lakás stílusa és a csillár

Amikor csillárt választunk, nem pusztán a lakásunk stílusa határozza meg a választást, de nyilván ez is egy elsődleges szempont. Az EGLO LED csillárok elsősorban a modernebb lakásokba illenek, míg a klasszikus darabok a hagyományosabb stílust képviselik, addig a vintage stílust kedvelő lakástulajdonosok a romantikusabb és a modernebb stílust képviselő darabok közül is választhatnak.

A LED csillárok előnyei

A LED csillárok éppen olyan előnyökkel bírnak, mint más LED lámpák. A LED-es világítás előnyei közé tartozik a fokozott hatékonyság és megbízhatóság, illetve a jelentős energia és költségmegtakarítás is. A LED technológiával készült csillárok további előnye, hogy sokkal hosszabb az élettartamunk, mint más, hagyományos izzót igénylő csillároknak.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!