Hó nélkül siklik le a világ legkülönlegesebb tájain Candide Thovex – a legőrültebb síelős videó

Candide Thovex francia freestyle síelő látványos videóival világszerte hatalmas rajongótáborra tett szert az elmúlt években, s úgy tűnik, hogy képtelen kifogyni az extrém trükkökből és lélegzetelállító lesiklásokból. Nemrég bemutatott Quattro 2 elnevezésű kisfilmjében azt is bebizonyítja, hogy számára egyáltalán nem okoz gondot hó nélkül lesiklani a legőrültebb helyeken.

A sportág történetének egyik legnépszerűbb alakja sivatagban, sziklafalon, vulkáni hamuban, domboldalon, de a kínai nagy falon, sőt még a vízen is képes síléceivel száguldani, miközben hihetetlen trükkök sorát mutatja be. A különleges helyszíneken, gyönyörű tájakon végrehajtott lesiklások eredménye egy rendkívül lebilincselő kisfilm lett.

Candide Thovex egyébként két és fél évesen kezdett el síelni tanulni a Francia-Alpokban. Négyévesen már kisebb sísáncokat épített a házuk mögött, ötévesen pedig csatlakozott a helyi sícsapathoz. Tizennégy volt, amikor először megnyerte a Francia Nemzeti Junior Bajnokságot. A szédítő freestyle síeléseit bemutató videóira világszerte több millióan kíváncsiak, s számtalan díjat és elismerést tudhat magáénak.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!