Gyönyörű fotókon a világ legszebb barlangjai

A barlangászás minden bizonnyal az egyik legizgalmasabb extrém sporttevékenység. Ám nem kell profi barlangásznak lenni ahhoz, hogy megismerhessük a világ legimpozánsabb barlangjait, hiszen ezek nagy részét világszerte már mindenki számára látogathatóvá tették.

Postojnai barlang, Szlovénia

Szlovénia legismertebb, több mint 20 kilométer hosszú barlangja. Egy gyönyörű karsztvidék része a postojnai cseppkőbarlang. A látványosság Európa legnagyobbja a karszt kategóriában, egyben a leglátogatottabb is. Az érdeklődőket egy barlangvasút viszi le ebbe a föld alatti világba, ahol hatalmas cseppkövek, impozáns termek és a legkiterjedtebb barlangi állatvilág várja őket.

 Postojnai barlang, Szlovénia

Márvány barlang, Chile

Ha ezt a barlangot szeretnénk megtekinteni, hosszú út vár ránk, de az elénk táruló látvány mindenért kárpótol. Ez a lenyűgöző hely Dél-Amerika egyik legnagyobb, lélegzetelállító kékségű édesvizű tavában található, a víz formálta a barlang különleges márványfalait. A látogatók szerencséjére a víz által kivájt alagutak elég szélesek ahhoz, hogy csónakkal be lehessen járni a barlang jelentős területét, így ez a mágikus türkiz világ garantáltan emlékezetes élménnyé válik.

 

A chilei Márvány barlangról itt olvashatsz többet!

 

Márvány barlang, Chile

Márvány barlang, Chile

Avshalom barlang, Izrael

Izrael egyetlen nagyközönség számára látogathatóvá tett barlangja a szakértők szerint is a világ 10 legszebbje közé sorolható. A cseppkövek az idő folyamán elképesztő formájú képződményeket alkottak, ám a barlang az egyik legaktívabb, a cseppkőképződés ma is jelentős mértékű. Ez a rengeteg különleges forma egy viszonylag kis területen helyezkedik el és a barlanglátogatás is mindössze körülbelül 45 percet vesz igénybe.

 

Az Avshalom barlangról itt olvashatsz többet!

 

Soreq barlang, Izrael

Fingal-barlang, Skócia

Ennek a Skóciában található látványosságnak az egyediségét elsősorban anyaga adja. Ugyanis a tengerben levő barlang hatszögletű bazalttömbökből épül fel, melyek egy korábbi vulkánkitörés maradványai. A helyet az íves bejáraton túl is ellepi a tengervíz, ám nyitva áll a látogatók előtt, a barlangtúrákat ide egy közeli szigetről szervezik. A barlang különleges atmoszférája és a furcsa visszhangok sokakat megihlettek már, zeneszerzőket, költőket, zenészeket. Felix Mendelssohn komponált már művet a helyet alapul véve, de John Keats, sőt a Pink Floyd együttes is tett említést erről a nem mindennapi képződményről.

Fingal-barlang, Skócia

Fingal-barlang, Skócia

Mira de Aire barlangok, Portugália

A Portugáliában található barlangok egész területének felfedezése 6 évig tartott, ezek alkotják az ország legnagyobb barlangrendszerét. A barlangtúra itt szebbnél szebb, találó elnevezésű termeken, üregeken vezet át, ilyen a szikrázó „Ékszer” terme, vagy a „Galéria”. Olyan furcsa és változatos mészkőképződmények tárulnak szemünk elé, mint a medúza, a kis tavak, vagy a pokol szája.

Mira de Aire barlangok, Portugália

Forrás:Femcafe


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!