Gazdája nélkül buszozik el a parkba egy kutya Seattle-ben

Jeff Young és Eclipse nevű kétéves fekete labrador keverék kutyája Seattle-ben élnek. A férfi minden nap elvitte kutyáját a parkba futkározni, ahová busszal utaztak. Egyszer azonban Jeff nem szállt fel időben a buszra, de kutyája rögtön felpattant a megállóba beérkező jártra. A férfi a kutyája keresésére indult, akit hamarosan meg is talált a parkban. Eclipse azóta önállósította magát és nagyon sokszor egyedül buszozik el a parkba. A kutya miután felszáll a buszra, leül egy üres helyre, majd a megfelelő megállónál leszáll. A buszjárat valamennyi sofőrje ismeri már Eclipset, aki egyébként mindig nagyon rendesen viselkedik a buszon.

Busszal utazik a parkba a kutya

Busszal utazik a parkba a kutya

Seattle állatbarát város, a kutyák némi megkötéssel megengedettek a közlekedési járműveken, bár normális esetben gazdájukkal együtt utaznak – hangoztatta Jeff Switzer, a King County Metro Transit közlekedési társaság szóvivője.

Busszal utazik a parkba a kutya

A rádiós műsorvezető Miles Montgomery is találkozott a labradorral a buszon utazva. “Felugrott a buszra és leült. Elkezdtem simogatni, mire egy srác mellettem megjegyezte, hogy igen, ez az a kutya, aki önállóan buszozik a kutyaparkba minden nap” – mesélte. “Amikor meglátta a megállóját, elkezdte csóválni a farkát, majd miután megállt a busz, leugrott a székről, és berohant a kutyaparkba” – tette hozzá Montgomery. A műsorvezető elsőként számolt be a szokatlan történetről a médiában, elmondása szerint sokan nem hittek neki. “Nagyon nehéz volt meggyőzni az embereket arról, hogy ez valóban megtörtént” – tette hozzá.

Busszal utazik a parkba a kutya

A labrador gazdája, Jeff Young egy helyi csatornának elmondta, nem zavarja, hogy az állat tőle függetlenül közlekedik. “Magától száll fel a buszra, később pedig a parkban találkozunk” – nyilatkozta, hozzátéve, hogy nagyjából heti egyszer kap egy telefonhívást azzal, hogy megtalálták a kutyáját. Ilyenkor mindig el kell magyaráznia, hogy a labrador nem veszett el.

Busszal utazik a parkba a kutya

VIDEÓ:

Forrás: MTI

Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!