Frissítő zuhany a szabad ég alatt

Egy kültéri zuhanynak számos előnye van, hasznos kiegészítője lehet kertünknek. Tisztább otthonunk lehet például, hisz a kerti munka vagy a játék után le tudunk tusolni még kint, a szabadban. Ugyanígy például kutyánk sáros lábát is le tudjuk öblíteni.

Kényelem és funkció

Ha pedig nem a munkáról van szó, egyszerűen csak pihenünk a kertben egy nyári napon, olykor jólesik egy frissítő zuhany. Ha van saját medencénk, akkor is érdemes lezuhanyozni a vízbe merülés előtt. Hiszen így tisztán csobbanunk a vízbe, ezzel pedig óvjuk medencénk szűrőjét, szivattyúját is. 

A BestMarkt kerti zuhany kínálatában minőségi, tartós darabokat talál, melyek funkció és esztétikum szempontjából is kiemelkedőek. Többféle anyagból készülnek, vannak fa, műanyag és rozsdamentes acél változatok is. A széles választékból így mindenki ki tudja választani a hozzá illőt. 

Egyszerű, mégis nagyszerű megoldás

A kerti csaphoz csatlakoztatva máris elkészülhet kerti zuhanyunk, mely azonnal használatba is vehető. Akár ilyen egyszerű is lehet a megoldás, ami persze funkciójának megfelel és tartós is egyben. Praktikus megoldás a mindennapokra, akár azért is, mert így valóban tisztábban tarthatjuk otthonunkat. 

Különösen akkor, ha kisgyermek is él a családban. Ilyenkor a kinti lét együtt jár a piszokkal, de ez persze természetes. A kicsik felfedezik a világot, közben koszosak, sárosak lesznek. Nem árt a tiszta házba lépés előtt egy alapos tisztálkodás. A kinti zuhanynak ilyenkor is nagy hasznát vehetjük, nem beszélve arról, hogy az élmény maga is kellemes és szórakoztató.

Vannak modellek, melyeket egész egyszerűen a földbe kell szúrni és máris kész a kültéri zuhany, mások állványon állnak. Ezek is bárhol felállíthatók, könnyen, pár perc alatt. Sőt, ma már léteznek napelemes kerti zuhanyok is, melyek nagy előnye, hogy ezek napelemes vízmelegítő rendszerrel vannak felszerelve. Ilyenkor egy víztartályban melegszik a víz a nap energiájának segítségével, hogy aztán a kellemesen átmelegedett vizet tudjuk használni. 

Vizes élmények a szabadban

Egy kerti zuhany nemcsak hasznos, hanem kellemes, élménydús megoldás is lehet. Modern, minimalista vagy rusztikus – többféle kivitel közül választhatunk. Nagy hasznát fogjuk venni a kerti zuhanynak akkor is, ha a szabadidőnket töltjük a szabadban, de akkor is, ha dolgos órák állnak a hátunk mögött. 

Érdemes alaposan átgondolni azt is, hogy hova telepítjük a kerti zuhanyt. Egy forgalmas helyre, amit könnyen elérünk jártunkban-keltünkben. Vagy épp hogy intim közegben szeretnénk a szabadban zuhanyozni. Akármelyik lehetőségre is esik a választás, érdemes napos helyre telepíteni a kinti zuhanyt. A tartós, minőségi darabok pedig alig igényelnek karbantartást. Elég időszakosan megtisztítani a zuhanyt, hisz a vízálló bevonatnak köszönhetően a hosszú élettartam garantált.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!