Fogságban kell eltöltenie élete hátralévő részét három oroszlánnak, mert embert öltek

Fogságban kell eltöltenie élete hátralévő részét egy indiai vadrezervátum három oroszlánjának, mert embert öltek. Az északnyugat-indiai Gudzsarát állam természetvédelmi területének munkatársai 18 oroszlánt fogtak be, amelyek három emberrel végeztek a rezervátumban április és május között. A dolgozók emberi maradványokat találtak egy felnőtt hím és két fiatal nőstény ürülékében. A hím egy állatkertbe, a nőstények egy vadállatmentő központba kerülnek. A szakemberek úgy vélik, hogy a hím állat egyedül végzett az áldozatokkal, a nőstények a maradékot fogyasztották el – közölte a BBC.

oroszlánok

A többi befogott példányt a vadrezervátum mélyebben fekvő erdős területein fogják szabadon engedni. Néhány szakértő szerint a Gir rezervátum oroszlánpopulációja gyarapodásának számlájára írható az állatok “szokatlan” viselkedése. Govind Patel, Gudzsarát állam korábbi vadvédelmi főfelügyelője szerint a védett terület mindössze 270 oroszlán befogadására alkalmas, ami azt jelenti, hogy néhány falka a terület határain kívülre kényszerül. A tavaszi hónapokban további hat emberek elleni oroszlántámadást jelentettek a park közeléből.

oroszlánok-2

Az indiai legfelsőbb bíróság határozata szerint Gudzsarátnak át kell telepítenie az oroszlánok egy részét más államokba, nehogy a populáció egésze kipusztuljon betegség vagy egyéb ok miatt. Az állam azonban mostanáig nem tett eleget a felszólításnak. A gudzsaráti rezervátum az ázsiai oroszlánok utolsó vad populációjának ad otthont. A helyi vadvédelmi hatóság 2015-ben 523 állatot számolt össze a rezervátumban és közvetlen közelében.

oroszlánok-3

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!