Fitness ruházat, sportruhák, futó ruházat

A kényszerű otthonlétből fakadóan rengeteg ember élete változott meg jelentősen, közöttük pedig sokan vannak olyanok, akik kétségbeesés helyett inkább igyekeznek az előnyükre fordítani a helyzetet. Ennek egyik módja, hogy megpróbálják a régóta halogatott sportolást is a mindennapok részévé tenni, „mikor, ha nem most?!” alapon, míg mások a járványhelyzet utáni időkre fogadják meg, hogy akkor tényleg belekezdenek.

Akik a nulláról indulnak, azoknak biztosan sok mindenre van szükségük, de a régóta sportolók számára is okozhat fejtörést, hogy most mindent otthon vagy legalábbis ahhoz nagyon közel kell megoldaniuk. Mindkét esetben hasznos lehet a Tchibo webáruház sportruházat kínálata, és az ehhez kapcsolódó kiegészítők, eszközök, amelyekkel akár most, akár a járvány után felkészülten lehet fejest ugrani egy sportosabb életbe!

Körök a ház(tömb) körül

Az egyik legkézenfekvőbb megoldás a futás lehet, hiszen olyan egyedül is végezhető sportról van szó, amihez a megfelelő ruházaton és cipőn kívül „csak” elhatározásra van szükség.  Ez utóbbi azért van idézőjelben, mert ez talán a legnehezebb elem az életmódváltásban, és nem csak a futás esetén – annak, aki eddig nem sportolt rendszeresen, bizony nehéz feladat lehet rávennie magát arra, hogy elköteleződjön bármilyen tevékenység mellett.

A megfelelő eszközök beszerzése is motiváló tényező lehet, hiszen a legtöbben hajlamosabbak nekiállni valaminek, ha már elköltöttek rá annyi pénzt, amennyit feltétlenül kellett, összességében azonban elmondható, hogy a hirtelen felindulásból csak akkor lesz valódi életmódváltás, ha a motiváció belülről fakad. Éppen ezért nem is kell nagyon túlvállalni magunkat, érdemes inkább a fokozatosság elvét alkalmazni. Ebben remek segítséget kaphatunk a különféle okostelefonos alkalmazásoktól, amelyek fokozatosan juttatnak el a kívánt időtartamú vagy épp hosszúságú futóedzésekhez, kombinálva a tempós sétát és a laza kocogást.

Ha tökélyre fejlesztenénk a #maradjotthon-t

Akkor sem kell elengedni az életmódváltást, ha legszívesebben ki sem mozdulnánk a lakásból – függetlenül attól, hogy ezt a kijárási korlátozásnak engedelmeskedve vagy teljesen más okból tesszük. Egy szőnyeg vagy matrac, néhány súly (vagy épp pár kiló liszt, de palackos víz is megteszi) és egy kedvünk szerint kiválasztott YouTube csatorna, és máris elindulhatunk a kiválasztott úton, legyen az pilates vagy egyéb edzésforma.

A lényeg minden esetben ugyanaz marad – elhatározás kérdése minden! És attól függetlenül, hogy a kreativitás sok érdekes megoldást szülhet, mégis érdemes lehet beszerezni azokat az eszközöket, amelyekkel kényelmesen és biztonságosan állhatunk neki az életmódváltásnak, miközben néhány csinos sportruhával a motivációt is megtámogathatjuk. Ha pedig a bezártság után edzőterembe is tervezünk lemerészkedni, akkor lesz alkalmunk is nem csak a négy fal között viselni ezeket!

A jelszó: funkcionalitás

Bár a különféle sportfelsők és nadrágok között mindenféle ízlésű ember megtalálhatja a számítását, elsősorban azt érdemes figyelembe venni a vásárlásnál, hogy milyen sporthoz szeretnénk használni a kiválasztott darabokat. Hölgyek esetén ezzel el is érkeztünk egy nagyon fontos ruhadarabhoz, ami nem más, mint a sportmelltartó – ennek ugyanis megfelelő támasztékot kell biztosítania a mellek számára, de semmiképp nem szabad akadályoznia a szabad mozgást, és mindenek felett kényelmesnek is kell lennie, hiszen bármilyen sportot is választunk, a figyelmünket a gyakorlatok helyes elvégzésére kell majd összpontosítanunk, és nem szabad, hogy erről bármi elterelje a figyelmünket.

Éppen ezért a sportmelltartó kiválasztásánál két szempontot kell mindenek felett mérlegelnünk: hogy milyen sporthoz fogjuk viselni, valamint a saját adottságainkat. Hiszen egy kisebb mell számára egy kevésbé erősen tartó melltartó is elegendő lehet intenzívebb mozgás esetén is, míg a nagyobb méretekkel rendelkezők számára kiemelt fontosságú lesz a stabil kialakítás, ami akkor is megfelelő támasztékot nyújt, amikor épp ugrálni kell.

A funkcionalitás persze nem csak itt jelenik meg: az ideális edzőruhák olyan anyagból készültek, amelyek kifejezetten az izzasztó helyzetekre lettek kifejlesztve, vagyis elvezetik a nedvességet, gyorsan száradnak, és lélegzők, hogy az edzés minden pillanatában magára a mozgásra koncentrálhassunk. Az ilyen anyagokból mára már szinte végtelen kombinációja érhető el a különféle színeknek és fazonoknak, így inkább a bőség zavarával kell majd szembesülnünk a válogatás során, cserébe viszont olyan darabokkal tölthetjük fel a sporttáskánkat, amelyekkel igazán hatékonyan járulunk hozzá ahhoz, hogy sportolás közben is igazán komfortosan érezhessük magunkat.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!