Élvezze ki a nyár adta lehetőségeket, és vigye magával frissítő italait egy hűtőboxban!

A nyár, a forróság és a nyaralás elengedhetetlen kelléke a hűtőbox, amelynek segítségével kánikulában is elfogyaszthatja a jéghideg italokat és frissen tarthatja a strandon elfogyasztani kívánt ebédet is. Hosszú órákon keresztül is képes magas hatékonysággal működni és hidegen tartani a rábízott ételeket és italokat egyaránt. 

Azonban számos típus elérhető a piacon, amelyek mind más és más jellegzetességgel rendelkeznek, így érdemes körültekintőnek lenni és kiválasztani azt, amely valóban megfelel igényeinek, és hasznos lehet minden tekintetben.

Hűtőboxot vagy hűtőtáskát válasszon?

A hűtőbox, azaz hűtőláda mellett legtöbben a hűtőtáskát alkalmazzák, azonban melyik esetben mely megoldás lehet a legideálisabb? Hűtőládát abban az esetben szükséges vásárolnia, ha nem fogja azt hosszú távon cipelni, és csak az autóban vagy egy fa tövében helyezi el. Kempingezés, lakókocsi használata alkalmával, horgászatkor vagy strandoláskor ideális lehet, azonban ha nagyobb kirándulásra szeretné magával vinni a hűtőládát, akkor nem ez lesz a legideálisabb választás. 

Ekkor hűtőtáskát kell beszereznie, hiszen segítségével könnyen magával tudja vinni a szükséges élelmiszereket. Ugyan, az űrmértéke nem akkora, mint a hűtőládának, sokkal mobilisabb. Ár tekintetében a hűtőtáskák számítanak a költséghatékonyabb megoldásnak, azonban a hűtőládák sok esetben komoly elektronikával vannak felszerelve, és különleges működési mechanizmussal rendelkeznek, amely jócskán dob az áron.

A legjobb döntés meghozatala érdekében látogasson el a BestMarkt weboldalára, ahol megismerkedhet a hűtőboxok és a hűtőtáskák típusaival. 

Mi alapján válassza ki a legideálisabb hűtőboxot?

Mindenekelőtt érdemes az előbbiekben említett tényezőkön felül azt is végiggondolni, hogy hány fő szeretné használni a hűtőtáskát, hiszen ettől is függ kialakítása. A program típusa sem másodlagos, hiszen meg kell határozni a célt. A BestMarktnál kapható hűtőládák és hűtőtáskák működési mechanizmusa is igen sokszínű lehet, mely szintén behatárolhatja választását. 

A passzív hűtőtáska esetében a magával vitt élelmiszereket nagyon alaposan be kell hűteni, hiszen csak így lesz képes megtartani a kívánt hőmérsékletet a táska, azonban még így sem annyira hatékonyak, mint a hűtőládák. A legismertebb és sokak által használt változat a klasszikus jégakkus hűtőtáska, amely a közepes árkategóriába tartozik.

Mindezen felül léteznek az úgynevezett termoelektromos hűtőládák is, amelyek 230 V-ra csatlakoztathatók vagy akár 12 V-os gépkocsi szivargyújtóról is működtethetők. Kifejezetten hatékonyak, azonban folyamatos áramellátást igényelnek.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!