Elképesztő légi felvételek, amik új nézőpontból mutatják be a szíriai háborút

homs

Az Irakban és Szíriában drónokkal rögzített légi felvételek egészen új nézőpontból engednek betekintést a háborúba, aminek eredménye rengeteg halott és porig rombolt városok. A felvételek egy része olyan terrorszervezetektől származik, mint az ISIS és az Al-Núszra Front, akik nem csak propagandacélokra használják fel a légi felvételeket, de sokszor ilyen módon koordinálják az akcióikat is. A drónokat pedig újabban bombákkal is felszerelik, így azok még akkor sem juthatnak az ellenség kezére, ha véletlenül lezuhannak.

Szíria egykori harmadik legnagyobb városa

A Russia Works drónfelvétele Homszban, Szíria egykori harmadik legnagyobb városában készült, amit ma már alig lehetne városnak nevezni, hiszen az évek óta tartó háború miatt az egykor virágzó település egy végtelen, sivár romhalmazzá változott. Szinte hihetetlen, hogy egykor 800 ezer ember lakott itt.

Russia Works – Damaszkusz

Az orosz állami televízió tette közzé a következő drónfelvételt, amik Damaszkuszban készültek, ahol az orosz légierő több csapást mért a lázadók állásaira. A felvétel dermesztően realisztikusan mutatja be, hogyan tették a földdel egyenlővé az ország egyes pontjait. A videón az is látszik, ahogyan Asszad erői támadják a lázadókat.

Így semmisít meg pillanatok alatt egy teljes települést a szíriai hadsereg

A szíriai kormányerők BM-21 Grad sorozatvetőkkel valóságos rakétaesőt zúdítottak a Ghab síkságon található falura, amit percek alatt a földdel tettek egyenlővé. Hogy Aszad katonái itt éppen ki ellen harcolnak, azt az országban uralkodó kaotikus helyzet miatt nehéz lenne megmondani, hiszen sokszor falunként változik, hogy melyik település melyik csoportnak az ellenőrzése alatt van, az viszont egészen biztos, hogy a támadás után nem maradt élő ember a környéken.

Cikkajánló: Szíriai látkép 2013-ban, vagyis ami maradt belőle

Forrás:Player

Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!