Egy turistákkal teli terepjáróra támadt rá egy dühös orrszarvú

Egy turistákkal teli terepjáróra támadt rá egy dühös orrszarvú a namíbiai Etosha Nemzeti Parkban. Egy másik járműben ülő turista, Alexandra Poier, videóra vette a félelmetes esetet. A hatalmas állat némi tétovázás után többször is megpróbálta nekifutásból felöklelni az utasokkal teli járművet.

duhos-orrszarvu-5

Az autó megállt a földúton, hogy a szafarin résztvevő turisták felvételeket készíthessenek a közelben sétáló orrszarvúról. Az állat először lassan megközelítette a járművet, majd nekifutásból hirtelen rátámadt. Poier szerint a támadás rendkívül gyorsan történt, és az idegenvezető is rácsodálkozott az orrszarvú szokatlan dühkitörésére. A videó készítője elmondta, hogy nagyon megrémült, amikor arra gondolt, hogy a másik autóban ülő embereknek baja eshetett, vagy, hogy a dühös állat esetleg az ő autójukat is megpróbálja felöklelni. Az esetet végül sértetlenül úszták meg a turisták, és az állatnak sem esett bántódása.

Dühös orrszarvú

Dühös orrszarvú

VIDEÓ:

A nemzeti parkokban a szafarik miatt a legtöbb állat hozzászokott az emberek jelenlétéhez és általában nem tartanak tőlük, de a tisztes távolságot mindig megtartják velük szemben. Ugyanakkor előfordul, hogy egyes állatok rendkívül felbőszülnek például az elhaladó járművek zaja miatt. Ez történt nemrég a thaiföldi Khao Yai Nemzeti Park is, ahol egy elefántcsorda megelégelte a motorzúgást, mérgüket pedig egy motoros férfin akarták levezetni: Felbőszült elefántok ijesztettek rá egy motorosra.

Dühös orrszarvú


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!