Egy fiatal búvár garnélarákokat használ fogai megtisztítására [Videó]

Ezek az egyedi képek és a videó megörökíti azt a pillanatot, ahogy egy tinédzser fiú fogait tisztítják a csodálatos víz alatti garnélarákok. A lenyűgöző teremtmények azzal töltik el életüket, hogy a halak szájából eltávolítsák az ott bujkáló parazitákat. Russell Laman a környező hal raj viselkedését utánozta, miközben könnyűbúvárkodott apjával az indonéziai Balin.

garnéla

A 13 éves fiú várt a sorára, majd kinyitotta a száját, amikor a garnélák közel jött. A rák ekkor hihetetlen módon elkezdte tisztítani Russell fogai között ragadt élelmiszert, míg apja fotókat készített.

garnéla

Russell elmondta : ” Úgy éreztem, mintha apró fogorvosok lennének a fogaimon, kicsit csiklandozott, de nem volt rossz. Már sokszor néztem a halakat és úgy döntöttem, magam is kipróbálom.” Apa és fia fedezte fel a hal “tisztító állomást”, ahol a garnélarákok várják az ügyfeleket, a gyönyörű szivacsok által benőtt sziklákon. Russel megfigyelte, hogyan tudja utánozni a halak viselkedését. Tapasztalati szerint, a rákok mindig figyelik a halak száját, amint elkezd bezáródni, azonnal kijönnek.

garnéla

garnéla

forrás:dailymail.co.uk/hir.ma

Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!