Egy 70 éves ausztrál férfi a La Manche-csatorna legidősebb átúszója

Egy 70 ausztrál férfi, Cyril Baldock büszkélkedhet a La Manche-csatorna legidősebb átúszójának címével. A sydneyi Bondi Surf Club örökös tagja, helyi idő szerint szerdán kora reggel indult el Angliából és 12 óra 45 perc múlva ért partot a 34 kilométerre lévő franciaországi Cap Gris-Nez-nél. “Hivatalosan is én vagyok a legidősebb ember, aki átúszta a La Manche-csatornát” – mondta a sikeres átúszást követően a 70 éves és kilenc hónapos Baldock, aki az angol Roger Allsoppot fosztotta meg a megtisztelő címtől. A korábbi csúcstartó 70 évesen és négy hónaposan, majdnem 18 óra alatt tette meg a távot 2011-ben.

La Manche-csatorna átúszása

“Évek óta nem volt részem ilyen szórakozásban” – jegyezte meg Baldock, miután partot ért Franciaországban. “A tizedik órában úgy éreztem, hogy semerre sem tartok, de a segítőim fantasztikus támogatásának és inspirálásának hála végigcsináltam” – hangsúlyozta a rekorder, aki tisztában volt a rá váró kihívásokkal, mert 1985-ben, 41 éves korában egyszer már átúszta a csatornát. Baldock akkor 10 óra 44 perc alatt teljesítette a távot.

La Manche-csatorna átúszása

La Manche-csatorna átúszása

A 70 éves Baldock most edzőjének, Des Renfordnak egy évtizede tett ígéretét teljesítette, valamint a rákkutatás számára gyűjtött adományokat az átúszással – írta a The Australian című ausztrál lap. Renford maga akarta átúszni a csatornát, de ebben egy szívinfarktus megakadályozta. Baldock az ötödik ausztrál, aki átúszta a La Manche-csatornát. A La Manche-csatorna kíséret nélküli átúszásának gyorsasági rekordját is egy ausztrál, Trent Grimsey tartja, aki 2012-ben 6 óra 55 perc alatt teljesítette az embert próbáló kihívást.

La Manche-csatorna átúszása

Forrás: MTI, theaustralian.com.au


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!