Deformált kormányművet nem lehet javítani, elmondjuk, hogy miért nem

A mai árak mellett nem csoda, ha mindenki szeretné megjavíttatni azt, ami elromlik, tönkremegy ahelyett, hogy újat vásárolna belőle. Erre azonban sajnos nem minden esetben van lehetőség. Ha egy karambolos vagy deformált kormányműről van szó, azt nem lehet javítani.

Ezért kritikus a kormánymű

Ha egy kormánymű a normál használat során hibásodik meg, az általában felújítható. A Szervokormány javítás csapata országosan vállalja a kormányművek javítását, ha kopog, folyik vagy más hasonló, szokványosnak mondható hibajelenséget produkál.

Amennyiben azonban egy karambolos kormányműről van szó, akkor annak megbütykölése életveszélyes helyzetet idézhet elő az utakon. Nemcsak az kerülhet kockázatos szituációba, aki a volán mögött ül, hanem az utasai és a közlekedés más résztvevői is. Egy magára valamit is adó szakszerviz nem is vállalja deformált kormánymű javítását.

Ha ugyanis egy autó nem megfelelően kormányozható, akkor sokkal nehezebb végrehajtani egy előzést vagy egy kikerülő manővert, nem beszélve a kanyarodásról. Még egy rutinos sofőrrel is bármikor megeshet, hogy váratlan helyzettel találja szemben magát, amikor gyors reakcióra van szükség. Hiába jók azonban valaki reflexei, ha a kormánymű nem engedelmeskedik.

Ez a megoldás, ha a kormánymű megsérül

Mivel a kormánymű a biztonságos közlekedésre közvetlen hatást gyakorol, így az autó ezen alkatrészével nem is szabad játszani. Bármilyen kis mértékben sérül, kizárólag a cseréje jöhet szóba. 

Engedéllyel rendelkező szakszervizben biztosan nem javítanak deformált kormányművet. Ha mégis ilyesmire kapnál ajánlatot, semmiképp ne fogadd el. Csábító lehet, hogy megúszd olcsóbban a dolgot, de hidd el, nem éri meg a kockázat.

Könnyen lehet nagy baj, ha mégis megpróbálják megjavítani a deformált kormányművet

Egy szakszerűtlenül megbütykölt kormányművel megeshet, hogy kanyarodás közben megszorul egy fogasléc. Talán nem kell különösebben ecsetelni azt, hogy ez azonnal balesethez vezethet. Jobb esetben csak lesodródik az ember az útról, rosszabb esetben neki is mehet valaminek, vagy karambol is bekövetkezhet.

Ez a teendő, ha kiderül, a kormánymű deformálódott

Ahogyan azt már tisztáztuk, a deformálódott, karambolos kormányművet cserélni kell. Érdemes gyári felújított kormányművet vásárolni, mivel ez a legköltséghatékonyabb opció.

A gyári felújított kormánymű megegyezik minőségileg egy új gyárival, csak fele annyiba kerül. Sokan nem tudják, de a felújított kormányművekre éppúgy teljes körű garancia vonatkozik egy éven át, mint egy vadonatúj kormányműre. Az esetlegesen fellépő garanciális probléma esetén elegendő felmutatni a számlát, és biztos lehetsz abban, hogy díjmentesen orvosolni fogják a hibát a szakemberek. A Szervokormány javítás csapatánál a garanciát korlátlan futásteljesítmény mellett szavatolják.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!