Csodálatos képeket készített a fotós, aki napokat töltött el az erdőben 40 medve társaságában

Életre szóló élményben volt része George Turner brit természetfotósnak, aki csodálatos képeket készített a finnországi és oroszországi erdőkben élő barna medvékről. A természet – és állatrajongó fotós, aki szinte állandóan úton van, három napot töltött a medvék között, ezalatt tisztes távolságból figyelte őket és lenyűgöző fotókon örökítette meg a hatalmas állatokat és kíváncsi bocsaikat. George Turner élete egyik legcsodálatosabb és legmeghatározóbb élményeként írta le a kalandot, mely során több mint 40 medve sétálgatott, játszott és falatozott néhány méterre tőle.

Medvék

Medvék

Medvék

A barna medve az eurázsiai kontinens mintegy felén, továbbá Alaszkában, az Amerikai Egyesült Államok és Kanada nyugati részén is megtalálható. Különböző alfajai rendkívül változatos élőhelyekhez alkalmazkodtak a félsivatagoktól a magashegységeken át a tundráig. Az alfajok testfelépítése, mérete és viselkedése egyaránt jelentősen különbözik. A törzsváltozat a mérsékelt égöv magasabban fekvő, egybefüggő erdőségeit kedveli. Európában korábban általánosan elterjedt volt, de napjainkra néhány magasabb hegységbe szorult vissza. A barna medve átlagosan 1–2,8 méter hosszú, tömege pedig 80–680 kilogramm között változik. Gyakorlatilag mindent megeszik , legyen az fű, gomba, gyökér, erdei gyümölcs, rovar, kisemlős vagy szarvas méretű zsákmány. Nyáron elsősorban növényeket, terméseket és hagymákat fogyaszt. Táplálék után kutatva előszeretettel ássa ki az üreglakó állatokat, mint például az egereket, mormotákat. A természetben körülbelül 25 évet élnek, állatkertben azonban az 50 éves kort is megérhetik.

Medvék

Medvék

Medvék

Medvék

Medvék

Medvék

Medvék

Medvék

Medvék

instagram/georgetheexplorer, georgetheexplorer.com


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!