Balatonalmádi, a balatoni sportélet központja

A Balaton nem csupán nekünk, magyaroknak, hanem számos környező ország lakóinak vagy a még messzebbről érkezőknek is közkedvelt nyaralási célpontja. Ezen belül már nehezen dolga van azoknak, akik a Balaton partján szeretnének nyaralni, mert ahány település, annyi látnivaló és mindez változatos földrajzi környezetben.

Nyaralj Almádiban!

Sokan nem is gondolnák, de Balatonalmádi történelmi nevezetességekkel is bír, hiszen már a római korban is lakták. Kiemelt híres építészeti műemléke a román kori erődtemploma, amelyet ugyan többször átépítettek, de még mindig kivételes állapotban megmaradt, így napjainkban is látogatható.

Az erődtemplomon kívül bukkanhatunk még római kori leletekre, hiszen Almádi egy része évszázadokkal ezelőtt nem volt még a víz alatt. Kincskeresők a Balaton partjainál amforákat és egyéb érdekes építményeket találhatnak, természetesen csak szakavatott búvár segítsége mellett. Ezeknek egy része jelenleg a veszprémi múzeumban található.

Amennyiben nyaralásotok kiszemelt célpontja Balatonalmádi lesz, akkor bőven tudtok választani, hiszen szálláslehetőségekben sincs hiány. Az apartman.hu balatonalmádi szállásai között több mint száz vendégház, apartman, panzió várja az idelátogató családokat, párokat, baráti társaságokat.

Számtalan sportolási lehetőség

Balatonalmádi azon ritka városok egyike, amelyek rendkívül sok sportolási lehetőséget biztosítanak lakóiknak és a turistáknak egyaránt. Így lehet vonzó turisztikai célpont e város az aktív pihenés és a passzív pihenés imádóinak is, mivel a város csendes, nyugodt, el van zárva a forgalmasabb helyektől.

Balatonalmádi híres arról is például, hogy a part mellett az ide érkezőket egyből egy park fogadja. Ilyen lehetőséggel nem sok Balaton-parti településen találkozhatunk. A zöldövezet teljes mértékben része a városnak, szinte átszeli a települést, mely különösen vonzó a kerékpáros kirándulásokat, a túrázásokat kedvelőknek.

A bringásoknak lehet még plusz érdekesség, hogy a balatoni kerékpárút nullás köve is itt található, tehát innen indul a kerékpáros túraútvonal. Az aktív pihenés szerelmesei nem csupán a kerékpározás iránti szenvedélyüknek hódolhatnak. Balatonalmádit a balatoni sportélet központjaként tartják számon, híressé vált a teniszezés a XIX. századig visszanyúló hagyományairól is. Emellett lehet lovagolni, vitorlázni és természetesen horgászni is.

Strandolás több helyszínen is

A város több stranddal is büszkélkedhet. Legnagyobb strandja a Wesselényi strand, amely strandröplabdázási lehetőséget is biztosít. Különlegessége még, hogy saját könyvtára van. Kisebb méretű, de ugyanolyan önfeledt kikapcsolódást ígér a Budatava Strand, ahol vizibiciklizni is lehet.

A város rendkívül nyugodt, kellemes időtöltést és pihentető kikapcsolódást kínál családoknak, pároknak, akik igyekeznek a városok zajától kicsit elmenekülni. Nem elhanyagolható szempont, hogy Almádiban sok éve már, hogy ingyenes a parkolás. Nincs más hátra, irány a szállásfoglalás az apartman.hu oldalon.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!