Az apáca, aki 82 évesen is sikerrel teljesítette az embert próbáló Ironman versenyt

A 86 éves Madonna Buder nővér elképesztő elszántságával rengeteg embert inspirál. A híressé vált apáca 48 éves volt amikor elkezdett sportolni, s olyannyira belejött a mozgásba, hogy végül 45 Ironman Triatlont teljesített az évek során. Az amerikai apáca egy pap tanácsára kezdett el sportolni, ám arra ő sem számított, hogy ennyire az élete részévé fog válni. Először csak futott, majd ezt kiegészítette az úszással és a biciklizéssel és 52 évesen részt vett az első triatlon versenyén. Összesen 340 versenyt teljesített, ebből 45 Ironman Triatlon volt.

Az apáca, aki 45 Ironman versenyt teljesített

nover-4

A rendkívül jó egészségnek örvendő Buder nővér 55 évesen indult el az első Ironman bajnokságán. Ezt követően még több mint 40 alakalommal csinálta végig az embert próbáló versenyt, amely megszakítás nélküli 3,86 km úszásból, 180,25 km kerékpározásból és egy maratonból (42,195 km futásból) áll.

Az apáca, aki 45 Ironman versenyt teljesített

Az apáca, aki 45 Ironman versenyt teljesített

Madonna Buder jelenleg is világcsúcstartónak számít, hiszen ő a legidősebb ember, aki valaha teljesítette az Ironman Triatlont. Már évek óta meghökkenti a világot: 75 évesen ő lett a legidősebb nő, aki valaha teljesítette a megmérettetést. Ekkor a Hawaii Ironman versenyen indult, és 16 óra alatt jutott el a célba. Egy évvel később megismételte a sikert. Még 82 éves korában is versenyzett és sikeresen teljesítette a 2012-es kanadai Ironman-viadalt, ahol 16 óra 32 perces eredménnyel ért célba. Ő a legidősebb ember, akinek sikerült ez a bravúr.

A kanadai verseny után így nyilatkozott: “Sokkal kevesebbet tréningezek, mint a többi triatlonos, de már évtizedek óta ezt csinálom, az életem részévé vált a sport, ezért semmi különlegeset nem látok abban, hogy ilyen idősen is versenyzek – mondta Madonna nővér. Hozzátett: “Ha valamint igazán akarunk, azt el is tudjuk érni. Ha meg sem próbáljuk, akkor hibát követünk el. Hiszen az erőfeszítés már önmagában siker”.

Az apáca, aki 45 Ironman versenyt teljesített

Az apáca, aki 45 Ironman versenyt teljesített

Az apáca egyébként a szenior olimpiákon is remekelt: a 800, az 1500, az 5000 és a 10 000 méteres síkfutó számokban csúcstartónak számít korosztályában. Rendkívüli teljesítményével nagyon sok csodálót szerzett a sportkedvelők között. Ismertségének köszönhetően számos karitatív célra gyűjtött sikerrel adományokat. Madonna Buder nővér most azzal került a figyelem középpontjába, hogy ő lett a Nike Unlimited Youth nevű kampányának arca. Az apáca még mindig a legfontosabb feladatának tartja, hogy másokon segítsen és minél több embert ösztönözzön.

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!