Adományozók segítettek a japán macskasziget éhes cicáin

Aoshima egy aprócska japán sziget, amely a turisták illetve a cicaimádók kedvelt úti célja, hiszen ez az egyike a híres macskaszigeteknek. Japánban több cicák által uralt sziget is létezik, többek közt: Aoshima, Enoshima, Okishima, Sanagishima, Muzukijima, Iwaishima, Genkaishima, Kadarashima és Tashirojima.

Macskasziget

Macskasziget

Aoshima lakói nemrég az interneten kértek segítséget ugyanis kezdett elfogyni a szigeten lévő macskaeledel és a rossz időjárási viszonyok miatt gyakran felfüggesztették az ide érkező hajójáratokat, így a macskák ellátása veszélybe került. Ekkor úgy döntöttek, hogy adományozók segítségét kérik. „Aoshimában nincsenek olyan boltok, ahol macskaeledelt vásárolhatnánk. Az itt élők mindent a szárazföldről szereznek be, hajóval szállítanak ide mindent. Viszont most annyira erős a szél, hogy gyakran felfüggesztik a hajójáratokat. Kérjük küldjenek macskaeledelt Aoshimába”. A kérés sokakhoz eljutott és néhány nap múlva sorra érkeztek a macskaeledellel telepakolt dobozok a szigetre. „Sokkal több adomány érkezett, mint amire számítottunk, nem is maradt több tárolóhelyünk. Mindenkinek nagyon köszönjük!” – írta a felhívást is közzétevő lakos.

Macskasziget

Macskasziget

Macskasziget

Macskasziget

Macskasziget

A Japán déli részén található Aosimára eredetileg azért hozták be a macskákat, hogy kordában tartsák a halászhajókon garázdálkodó egereket. A macskapopuláció gyorsan növekedésnek indult és ma már a kis sziget minden pontján cicák szundikálnak és játszanak. A második világháború után a szigetlakók többsége a nagyobb szigetek városaiba költözött, így Aoshimán napjainkban kevesebb mint 30 ember él, leginkább idős emberek, ők gondoskodnak a szigeten élő több mint 100 macskáról.

Macskasziget

Macskasziget

Macskasziget

Macskasziget

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!