A Te konyhád mennyire felszerelt?

Túl sok embernek jelent a főzés mindennapos nyűgöt, problémát, amin egyszerűen csak túl szeretnének esni, vagy ha lehet, kihagynák. Másoknak azonban a konyhában sürgés-forgás pihentető, kikapcsolódást jelentő tevékenység, nem egy kellemetlen kötelesség. Tudod, mi a különbség a két csoport közt? Lehet éppenséggel a konyhájuk felszereltsége is!

Megfelelő eszközök híján nehezebb a dolgod

Szinte minden területen igaz, hogy ha nincsenek megfelelő eszközeid a munkádhoz, akkor szenvedés lesz a feladatok elvégzése. Miért lenne ez másképp a konyhában? Szerinted egy szakácsnak mindegy, milyen késsel szeleteli fel az alapanyagokat, amikor dolgozik, vagy milyen edényekben főz? Nyilván nem, hiszen a hatékonyságát csökkenti, ha nem jó minőségű a felszerelése.

Nos, ugyanez a helyzet a saját konyhádban is: a minőségi eszközök segítenek abban, hogy gyorsabban és könnyebben vágd át magad a hozzávalókon, rövidebb idő alatt süljön meg az étel, jobb ízhatást érj el. Ha pedig nem vesz el annyi időt a folyamat, és még az eredmény is ízletesebb lesz, a sikerélmény hatására akár még meg is szeretheted a főzést. Ha úgy érzed, a konyhádban lehet a hiba, az Alza oldalán kibővítheted meglévő készleteidet!

Tálalj szebben!

Nem mellesleg fogyasztani is sokkal jobb az ételeket olyan étkészletből, ami egyszerre praktikus és designos. Ha már ráférne egy csere a tányérjaidra, poharaidra, esetleg evőeszközeidre, nézz szét alaposan a lehetőségek között, mert nagyon különbözőekkel találkozhatsz. A mélytányérok mélysége eltérő, és lapostányérok sem egyforma méretűek, hogy mást ne is említsünk. És persze ott vannak a színek és a minták: a hagyományos, fehér tányérok is szépek, de ha Te másra vágysz, színesítheted a tálalószekrényed tartalmát!

Levesestálakkal, egyéb szervírozó eszközökkel is bővítheted a meglévő készleteidet, így még elegánsabb lehet a tálalásod – ez főleg akkor számít, ha vendégeid vannak, de egy hétköznap estének is különleges hangulatot adhatsz, ha megadod a módját a vacsora tálalásának.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!