A mesterséges intelligencia is segít a weboldalkészítésben

Többféleképpen nekiláthatsz annak, hogy elkészíts egy weboldalt. Ha nem vagy jártas a témában, akkor érdemes valamilyen keretrendszert használnod, amivel jelentősen felgyorsíthatod a folyamatot.

Semmi szégyellnivaló nincs abban, ha nem vagy mestere a webprogramozásnak és segítségre van szükséged. Nem kell azonban feltétlenül súlyos tízezreket vagy százezreket fizetned ezért. Szerencsére a WordPresshez számos rendkívül praktikus kiegészítő létezik. Az egyik ezek közül az Elementor AI, ami ahogyan a neve is sejteti, egy mesterséges intelligencián alapuló plugin, egy virtuális segéd. Jó hír, hogy a Sybell prémium tárhely mellé most ajándékba megkaphatod ezt a kiegészítőt!

Az Elementor AI fő előnyei

Ennek a bővítménynek a segítségével szó szerint néhány perc leforgása alatt fel tudsz húzni egy egyszerű weboldalt. Ezt a későbbiek során továbbfejlesztheted: kedvedre alakíthatod át a kinézetét, újabb oldalakat hozhatsz létre, átvariálhatod a menüpontokat és így tovább.

Ha már a dizájnnál tartunk, érdemes megemlíteni, hogy bár manapság a minimalista stílus hódít, egyértelműen fontos szerepe van annak az oldalad sikerét illetően, hogy mennyire esztétikus, mennyire áttekinthető. Az Elementor AI-nek hála professzionális kinézetű honlapot hozhatsz létre, mivel a mesterséges intelligencia grafikus tervezői elemeket és elrendezéseket is ajánl.

Fókuszban a SEO szempontok

Amennyiben nemcsak hirdetéssel kívánsz forgalmat terelni a weboldaladra, hanem szeretnéd, hogy jól szerepeljen a honlapod az egyes keresők találati oldalain is, akkor érdemes nagy hangsúlyt fektetned a SEO optimalizálásra. Ebben is nagy segítséget tud nyújtani az Elementor AI.

Képeket is kreálhatsz a mesterséges intelligenciával

Rengeteg idő elmehet azzal, hogy megtaláld egy-egy cikkhez a tökéletes illusztrációt. Az Elementor AI Images funkciónak hála a megfelelő utasítás megadásával pont olyan képeket tudsz kreálni, amilyenre szükséged van!

Megadhatod, hogy mi legyen a képen, milyen stílusú legyen, sőt, még azt is, hogy milyen legyen a méretaránya. A képeket utólag módosíthatod is. Például egy virágcsokor esetén kijelölhetsz egy területet, és megadhatod, hogy az AI tűzzön oda néhány eltérő színű virágot is. Ez csak egy példa a sok közül, ahogyan kihasználhatod a mesterséges intelligencia előnyeit.

Legyen minden eszközről elérhető a weboldalad!

Rendkívül fontos észben tartani azt, hogy manapság az emberek nemcsak nagy felbontású asztali számítógépről vagy laptopról szörföznek a világhálón, hanem kisebb képernyővel rendelkező táblagépekről vagy mobiltelefonokról is. Ezeken értelemszerűen másmilyen elrendezést kell megvalósítani, ha azt szeretnénk, hogy olvasható legyen a honlapunk tartalma.

Az AI ezen a téren is segít. Így biztos lehetsz abban, hogy képernyőmérettől és felbontástól függően helyesen jelenik meg a weboldalad.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!