A legfontosabb otthonápolási eszközök

Az otthonápolás és -gondozás legalapvetőbb kelléke a betegágy. Nem mindegy, hogy egy kórházból kikerülő lábadozó, vagy éppen egy mozgásképtelen fekvőbeteg milyen kondíciójú ágyban fekszik. Egyértelmű, hogy a hagyományos heverők, franciaágyak nem alkalmasak betegápolásra.

Ápolási ágy és kiegészítői

A betegek gyógyulása, kényelme és nem utolsósorban a gondozó kímélése érdekében a legkielégítőbb megoldás az ápolási ágy használata. Emellett gondolnunk kell a fekvés kellemetlen következményeire is, melyek ellen az Értéksziget felfekvés elleni matrac választékában szereplő memória szivaccsal ellátott darabokkal küzdhetünk.

Előnyük a klasszikus habszivaccsal szemben, hogy csak lassan nyerik vissza alakjukat. Nyomáseloszlásuknak köszönhetően orvosolják, illetve aktívan megakadályozzák a felfekvéses problémákat.

Az Értéksziget a gyógyászati segédeszközök széles tárházával segíti az otthonápolást és beteggondozást. Vény nélküli, prémium minőségű termékekkel teszi kényelmesebbé, elviselhetőbbé a betegek mindennapjait, egyben jelentős mértékű terhet vesz le a gondozással foglalkozók válláról.

Ápolási ágy beszerzése

Kevesen engedhetik meg maguknak, hogy a kerekeken gördülő, állítható magasságú, fekvési és dőlési szögű ápolási ágyat megvásárolják. Szerencsére van más megoldás, hisz a szerkezetet bérelni is lehet.

A Magyar Vöröskereszt és a Máltai Szeretetszolgálat vármegyék szerte működő egységeinél csekély összeg fejében erre is lehetőség adódik. Sajnálatos módon az eszközök száma korlátozott: szervezetenként általában maximum 3 db.

Ez ügyben tanácsos felkeresni az otthonunkhoz közeli kórház egészségfejlesztési irodáját, ahol hatékony segítséget nyújtanak a gyógyászati eszköz beszerzéséhez, bérléséhez kapcsolódó problémák koordinálásában.

Betegápolást megkönnyítő további eszközök

A betegápolás egyik legnagyobb nehézsége, problematikája: a betegmozgatás. Az Értéksziget számos megoldást kínál erre a kihívásra is. A betegemelő lift például nagyszerű partner a fürdetés egyszerűbbé tételében. A mechanikus és elektromos mozgatású változatban is kapható berendezés a gondozott kádba való be- és kiemelését segíti. Magas ára miatt sajnálatos módon az eszköz bérlésére nincs lehetőség.

Megnyugtató, hogy jóval alacsonyabb, mindenki által elérhető árfekvésben is beszerezhetünk hasznos és praktikus termékeket. A betegmozgató, csúsztatólepedők, betegmozgató korongok, prémium minőségű hevederek és csúszólapok jelentős mértékben megkönnyítik a gondozók munkáját, és kellemesebbé teszik a betegek életét.

Ne feledjük, hogy az otthonápolás igazi kihívást jelent mindenki számára. Ugyanakkor, ha a megfelelő segítő eszközök rendelkezésre állnak, komfortosabbá tehetők nemcsak a beteg, hanem az ápoló mindennapjai is.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!