A Kennedy család a zárt ajtók mögött

A Kennedy családot nagyratörő ambíciókkal és óriási gazdagsággal ajándékozta meg a sors, életüket mégis tragédiák egész sora árnyékolta be. A 20. századi amerikai történelem legmeghatározóbb, legikonikusabb családja kétség kívül a Kennedy család volt, történetüket diadalmas sikerek és szörnyű tragédiák övezték. John F. Kennedy és nyolc testvére kisgyermekkoruk óta az amerikai elit tagjaiként nevelkedtek, a népes családban mindennaposnak számítottak a politikai és közéleti témájú beszélgetések. A DoQ-n szeptember 19-én képernyőre kerülő Az elveszett Kennedy családi filmek című egész estés dokumentumfilm e népes família történetébe enged betekintést, érdekes képet rajzolva a Kennedy gyermekek mindennapjairól. A padlásokról, archívumokból és kormányzati raktárakból előkerült történelmi jelentőségű felvételek némelyike még az 1930-as évekből származik, és a Kennedy család zárt ajtók mögött zajló életét mutatja be.

Kennedy család

A kiskora óta különböző betegségekben szenvedő JFK-vel 22 évesen találkozunk először: láthatjuk testvérei társaságában játszani, pihenni, sportolni, bohóckodni, illetve barátai körében. A családi barátok által készített archív felvételek bennfentes, meghitt, boldog pillanatai mellett a tévénézők megismerhetik a Kennedy család életében bekövetkezett sötét napokat is. Ilyen például Rosemary Kennedy sikertelen agyműtéte, a háborúban szolgáló ifj. Joseph repülőgép szerencsétlensége, vagy a családból kitagadott Kathleen szomorú története.

Évekig úgy tűnt, hogy a tragédiák sorozatának vége szakadt és John F. Kennedy elnökké választásával végre halhatatlan válik a Kennedy név, amikor 1963-ban Amerika legnépszerűbb elnöke merénylet áldozata lett Dallasban. Öccsét, a demokrata-jelölt Robert Kennedy-t öt évvel később szintén meggyilkolták.

Kennedy család

Ezek mellett a család története tele van megmagyarázhatatlan balesetekkel és betegségekkel, melynek köszönhetően a közvélemény elátkozottnak bélyegezte az USA egyik legbefolyásosabb családját. Az 1940-es és az 1960-es évek közötti időszakot felölelő, sosem látott házi felvételek, és a Kennedy család mai is élő leszármazottaival készített interjúk bepillantást engednek a sikert sikerre halmozó Kennedyk történetébe és a családot sújtó tragédiákba.

Az elveszett Kennedy családi filmek: premier szeptember 19-én, 21:05-kor a DoQ-n!

Kennedy család


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!