A fogszabályozás menete az Optimum Fogászatnál!

Rengeteg embernek szüksége van fogszabályozásra. A fogszabályozás szükségességének több oka is lehet. Az egyik eset, amikor a fogak korrigálására csak esztétikai okokból van szükség. A másik eset azonban egészségügyi okokból követeli meg a fogszabályozást.

Az Optimum Fogászatnál a fogszabályozás menete a tervezéstől egészen az utókezelésig tart. Gondosan felügyelik a szakorvosok a teljes folyamatot, így tökéletes lesz a végeredmény, és Ön elégedett lesz mosolyával.

A fogszabályozó kezelés a következő lépésekből áll

  • Első konzultáció és vizsgálat

Az első konzultáció során a páciens elmondja, hogy miért is szeretne fogszabályozó kezelést. A vizsgálat után készül egy egyszerű terv, amiben nagyjából meghatározásra kerül a fogszabályozó kezelés folyamata. Ebben a kezdetleges tervben szerepel az, hogy milyen eredmény érhető el, milyen készülékkel lehet ezt az eredményt elérni, körülbelül mennyibe fog kerülni a fogszabályzás.

  • Egyénre szabott kezelési terv készítése

Több röntgen felvétel, lenyomatok és fotó analízisek elvégzése után meghatározásra kerül a pontos fogszabályozói kezelési terv. Általában nem egy, hanem több kezelési terv készül, hogy Ön könnyebben ki tudja választani a megfelelő megoldást. Az Optimum Fogászatnál  több féle rögzített fogszabályozó rendszer közül van lehetősége a szakorvosa segítségével kiválasztani a számára legjobb változatot.

  • Fogszabályozó készülék felhelyezése

Ekkor kezdődik a tényleges fogszabályozás, melynek hosszát leginkább a személyes probléma súlyossága határozza meg. Mindenki számára az a cél, hogy lerövidítse a kezelés hosszát, de ez sok tényezőtől függ, azonban a szakorvosok igyekeznek a folyamatok felgyorsításában a legmodernebb technológiáknak köszönhetően.

  • Fogszabályozó kezelés

Ebben az időszakban kontrollra kell járni a szakorvosunkhoz, hogy meggyőződjünk arról, hogy minden rendben megy-e a fogszabályozási kezelés során. Ilyenkor fokozottan oda kell figyelni a fogaink ápolására. Ha esetleges problémát, irritációt észlelünk, akkor mindenképpen érdemes felkeresni fogorvosunkat.

  • Fogszabályozás utáni kezelés

Az aktív fogszabályozási kezelés után nagyon fontos az elért eredmény megőrzése. Ebben különböző éjszakai készülékek vagy nyelv felöli oldalról rögzített ívek segítenek, amelyeknek pontos használata és viselése szükséges, hogy megmaradjon az elért, szép eredmény.

Ha további információra van szüksége a fogszabályozó kezelésekkel kapcsolatban, keresse fel az Optimum fogászatot (https://fogaszat-pest.hu/fogszabalyozas) ingyenes konzultációért!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!