A fájdalmas, berepedt sarok kezelése speciálisan

Sokan észlelik, hogy bizonyos időszakok alatt mindig száraz és repedezett a sarkuk, azonban a legtöbben nem veszik komolyan a problémát. Legalábbis addig biztosan nem, amíg komolyabbra nem fordul a dolog. Azonban ezt nem szükséges minden esetben megvárnunk!

Ma már nagyon nehéz olyan kezelést biztosítani az érintett területnek, hogy az valóban minőségi keretek között történjen. A kulcsa gyakorlatilag a minőségi gyógyszerkészítmények kiválasztása. A következő cikkben tehát a magisztrális lábápoló termékekről lesz szó bővebben! 

Mitől reped ki a sarok?

Sokan a tűző napfényre gyanakodnak, ha kireped a sarkuk. Ez valóban nagy szerepet játszhat a folyamatban, azonban ez az ok csak egy a sok közül, hiszen számos tényező hasonló problémákat idézhet elő.

A szervezet dehidratáltsága, a kevés folyadékbevitel, a túl forró vízzel történő fürdés szintén okozhat ártalmas bőrállapotot, sarokrepedést. Végül a hiányos bőrápolás vagy rosszabb esetben a cukorbetegség melléktünete is lehet. 

Ez a folyamat azért is olyan veszélyes, mert a repedés sokszor olyan mély, hogy az élő szövetet is érintheti, ezért akár el is fertőződhet a terület. Ez az állapot pedig már járás közben is erős fájdalommal jár, és kisebb bevérzések is kialakulhatnak. 

Hogyan kezelhető a probléma?

Az első és legfontosabb, hogy legyünk tudatosak. Amennyiben már kialakult ez a probléma, igyekezzünk változtatni rossz szokásainkon és kiiktatni a kockázati tényezőket. Például hanyagoljuk a túl forró fürdőt, igyunk elég vizet minden nap és megfelelő higiéniai készítményeket használjunk. A Dr. Hertelendy magisztrális lábápoló termékei segítenek a kezelést is profi módon lebonyolítani. 

Néha házi praktikák is segíthetnek jobbá tenni a közérzetünket. Például a vazelin, az olívaolaj és a shea vaj “csodákra képes”. Ezeket általában a száraz területekre kell felkenni, így segítenek a hidratálásban. 

Lábápoló termékek problémás esetekhez

Nagyon fontos, hogy ne vegyük meg az első drogériában kapható terméket, hanem igyekezzünk gyógyszerkönyvi alapanyagokból készült krémeket alkalmazni!

Vannak olyan sarokrepedezés elleni krémek, amelyek a megvastagodó sarok, talp bőrének kezelésében segédkeznek. Ezek olyan hatóanyagokból állnak, hogy lassan feloldják az elhalt hámréteget, lipofil összetevői pedig a kiszáradt felületeket ápolják. Ráadásul rendkívül nyugtató érzést biztosítanak a lábaknak, levendulaolaj-tartalmuknak köszönhetően. Rendszeres használatukkal sokkal ápoltabbá tehető a bőr. 

Azonban ne feledd, ha nem javul az állapotod és folyamatosan fájdalmas, repedező sarkakkal kell szembenézned, akkor mindenképpen keress fel egy bőrgyógyászt! Készítményeink szintén gyógyszernek minősülnek, így a kockázatokról és a mellékhatásokról olvasd el a betegtájékoztatót, vagy kérdezd meg kezelőorvosod, gyógyszerészed!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!