5 öltözködési szabály férfiaknak

A férfiak többsége szeret csak gyorsan magára kapni valamit és ezzel el is van intézve az öltözködés. Pedig ahhoz, hogy egy férfi jól öltözött legyen, nem kell drága holmikat beszerezni. Már akkor is sokkal jobban mutat egy férfi, ha megtalálja a saját stílusát és e szerint öltözködik, illetve, ha nem slampos ruhákat ölt magára.

A férfiak is beleeshetnek abba a hibába, hogy túl sok ruhát halmoznak fel, amelyek aztán sem anyagban, sem mintázatban, sem színben nem passzolnak, így örökre a szekrény mélyén lapulnak. Ha csak kevesebb ruhád van, de ismersz néhány öltözködési szabályt, illetve a birtokában vagy néhány remek kiegészítőnek, akkor már nyert ügyed van, már ami az öltözködést illeti. A férfi outfit kínálatban csak a hozzád passzoló legjobb darabokat szerezd be, és meglátod, egy új világ nyílik ki számodra. Az alábbiakban 5 öltözködési szabályt osztunk meg veled.

  1. A megfelelő méret kiválasztása

Nagyon lelombozó lehet, amikor veszel egy saját ízlésedet tükröző ruhadarabot, de melléfogtál a méretet illetően. Az sem szép látvány, ha kisebb a ruha mérete, de az sem túl előnyös, ha lötyög rajtad az adott ruha. Ahhoz, hogy remek ruhákkal legyél gazdagabb, mindenképpen ismerd meg a saját méreteidet.

  1. A nem megfelelő színek párosítása

Az rendben van, ha szereted a színes ruhákat, de ha csak azért visel valaki többféle, nem összepasszoló színű ruhát, mert éppen azok voltak a boltban a megfelelő méretben, akkor inkább meg kell tanulni, hogy mely színek illenek össze. Két élénk színű ruha semmiképpen sem passzol. Vagy a felsőnek, vagy a nadrágnak semleges színűnek kell lenni. Illetve, ha a pólód mintás, akkor a nadrág lehetőleg már ne legyen az.

  1. Az ing és nyakkendő összhangja

A férfiak egy része rendszeresen hord öltönyt és nyakkendőt és ők azért meg is tanulják, hogy mit, mivel és hogyan viseljenek. Az öltöny, ing és nyakkendő viselésénél is érvényes az a szabály, hogyha az egyik mintás, akkor a másik ruhadarab lehetőleg egyszínű legyen. Azaz, ha a nyakkendő mintás, akkor az öltöny és az ing semmiképpen se legyen az.

  1. Az anyagnak is passzolnia kell

Általában a hasonló, vagy ugyanolyan anyagból készült ruházat illik leginkább egymáshoz. A farmerhoz illik az ing és a pamut póló, sőt még a kötött pulcsi is, de sok esetben oda kell figyelni, hogy mit, mivel is viseljünk.

  1. A cipő sem mindegy milyen

Cipőből sincs szükség sok párra, de azért jó, ha van otthon minden alkalomra. Hiszen öltönyhöz nem illik sportcipőt húzni és a szandál sem alkalmai viselet. A bőrcipő illik leginkább az öltönyhöz, de egy vagányabb bőrcipőt, még farmerrel is viselhetsz.

 


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!