26 éve építi lenyűgöző modellvasútját a híres brit rocksztár

Az elmúlt 26 év során a brit rock sztár, Rod Stewart titokban egy lenyűgöző modellvasutat épített Los Angeles-i otthonának padlásán. Az 1500 négyzetmétert megközelítő területű modell New York és Chicago 1940-es évekbeli kinézetén alapul, amint azt a rock legenda felfedte egy nemrégen adott interjúban a Railway Modeller magazin számára. Stewart „Grand Street and Three Rivers City” néven nevezte modelljét.

Fotó: Ben Streeter

Stewart 1993-ban kezdte el építeni modellvasútját, a zeneszerzés és a turnék közti időszakokban foglalkozott vele. Az egyes modell elemeken a zenész gyakran még külföldi élő turnéi közben is dolgozott. A hotelekben külön szobákat kért, ahol a személyzetnek ki kellett pakolni az ágyakat, és gondoskodni kellett ventilátorokról a megfelelő levegőáramlás és szellőzés érdekében.

Fotó: Steve Crise

Stewart modellvasutak iránti szeretete a gyerekkorából származik, amikor az észak-londoni Arch Roadon lakott, közel a Highgate állomáshoz, és a Wellington Sidings szén-udvarhoz. Kilenc éves korában egy családi nyaraláson látott egy vasútmodellt egy bolt kirakatában, és azt gondolta- „Bár lenne pénzem, hogy építhessek egy ilyet.”

Azt mondja, a modell kilencven százalékát saját maga építette, kivéve az elektromos részeket. „Az egyetlen dolog, amiben nem voltam jó, és még manapság sem vagyok, az az elektromosság, úgyhogy azt valaki mással csináltattam meg.” mondta a BBC-nek.

Fotó: Steve Crise
Fotó: Steve Crise
Fotó: Steve Crise
Fotó: Steve Crise
Fotó: Steve Crise

Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!