2021-es rangsor. Fehér tévéállvány – fényes vagy matt?

A nappali szoba megtervezésekor figyelembe kell vennünk azt is, hogy hová is helyezzük a televíziót és mely berendezési tárgy – TV szekrény, TV állvány – lenne számára a legmegfelelőbb. A TV nagy szerepet játszik a legtöbb ember életében, ezért nem mindegy, hogy hol találunk annak helyet. A TV szekrény vagy állvány a nappali fókuszpontja is lehet, ezért mindenképpen valamilyen modern, dizájnos darabot válasszunk.

A számunkra legmegfelelőbb TV állvány, TV szekrény megtalálása

Függetlenül attól, hogy hol kap helyet a TV szekrény a nappalinkban, fontos, hogy ne csak jól nézzen ki, praktikus is legyen és összhangot alkosson a nappali többi bútorzatával és dekorációs elemével. A TV állvány vagy TV szekrény kiválasztásánál figyelnünk kell annak méretére, anyagára és stílusára.

A TV állvány, TV szekrény mérete, anyaga és stílusa

Ez a három legfontosabb dolog, amit szem előtt kell tartanunk, amikor TV állványt vásárolunk. Az egyik legfontosabb dolog, hogy az állvány vagy szekrény kompatibilis és arányos legyen a TV méretével. A méret esetén meg kell határoznunk, hogy milyen szélességű, magasságú, mélységű és hosszúságú szekrényre, avagy állványra van szükségünk. A TV bútorok megfelelő méretének kiválasztása nem csak esztétikai, hanem biztonsági okok miatt is lényeges. És egy kis televízió nem mutat jól egy túlméretezett állványon, de az is csalódás, ha a nagy tévénk, lelóg a TV szekrényről. Egy méretben megfelelő TV bútor, a televízióval együtt nagyszerű vizuális élményt is nyújt.

TV állvány vagy szekrény kiválasztásánál meghatározó lehet a televízió mérete és hogy mennyi hely áll a rendelkezésünkre a nappaliban. A vásárlásnál a televízió és egyéb kiegészítők súlyát is figyelembe kell vennünk.

A TV bútor anyagáról is döntetnünk szükséges. Dönthetünk a fa, a fahatású, a fém vagy az üveg elemekkel ellátott TV bútorok mellett. A lakásunk stílusa is meghatározhatja, hogy melyik mellett döntünk. A fából készült TV állványok és szekrények némi természetességet csempésznek a nappalinkba, míg az üveg TV bútor a modern lakások egyik remek kiegészítő eleme lehet.

Ha modern hatásra vágyunk, akkor a fehér TV bútorzat mellett is dönthetünk. Egy ilyen színű bútor, friss, tiszta és könnyed megjelenést biztosít a nappalinknak. A lakás, a nappali stílusát is fokozhatjuk egy-egy TV állvánnyal és szekrénnyel. TV szekrényt függesztett és álló kivitelben is vásárolhatunk. Ez is nagyban meghatározza a nappalink stílusát. Amennyiben fehér TV bútort választunk, már csak arról kell határoznunk, hogy a matt vagy a fényes kivitelezés mellett döntsünk?

Matt vagy magasfényű TV szekrényt vagy állványt válasszunk?

Ha jelzővel kellene illetnünk egy matt bútort, akkor mondhatnánk rá, hogy szolid és visszafogott. A matt bútorok nem verik vissza a fényt – elnyelik azt –, így a nappali nem tűnik túl hivalkodónak. Mivel a matt felület nem tükrözi vissza a fényt, így kevésbé látszanak meg azon a karcolások és az ujjlenyomatok. Viszont a kevésbé sima felület hátránnyal is jár, nehézkesebb tisztítani.

Azok számára tökéletes választás, akik nem a bútorzattal, hanem valamilyen más dekorációval szeretnének fókuszpontot létrehozni a lakásnak ebben a helyiségében. A matt bútorok közel sem unalmasak, és a legjobban a világos színárnyalatú bútorokkal, kiegészítőkkel és dekorációkkal működnek jól. A matt bútorok tökéletesen passzolnak egy klasszikus, hagyományos stílusú lakáshoz. Ezen kívül a matt felület egyenletes színhatást eredményez.

A magasfényű bútorokkal kapcsolatban is használhatunk jelzőket: elegancia és kifinomultság. A magasfényű TV szekrény és állvány a modern stílusú lakásokban rendkívül jól mutat, de egy kisebb méretű lakásban is nagyon előnyös, hiszen visszaveri a fényt, így optikailag tágítja a teret. Minél halványabb a fehér szín, annál nagyobb a fényvisszaverődés, ezért is annyira népszerű a fehér szín és a fényes anyag párosítása. A tükröződés annál kifejezőbb, minél magasabb az adott bútor.

Amennyiben a magasfényű bútor a fehér színnel alkot párost, úgy igazán nagyszerű hangulatot teremthetünk a lakásunkban. A nappali nem csak lenyűgöző lesz, de ragyogni is fog. Nem beszélve arról, hogy a magasfényű felületek kihozzák az adott bútor valódi színét és vibrálást keltenek az adott helyiségben.

A magasfényű bútorokon jobban meglátszanak a szennyeződések, viszont könnyű és egyszerű a tisztításuk, akár egy mikroszálas kendőt is használhatunk az ujjlenyomatok eltüntetésére.

Miért válasszunk fehér színű TV állványt vagy TV szekrényt a nappalinkba?

A fehér szín könnyedséget sugall. Nem beszélve arról, hogy a nappalink mindig makulátlannak és hihetetlen elegánsnak tűnik, ha ilyen bútor mellett döntünk. A magasfény csak fokozhatja ezt az elegáns megjelenést.

Amennyiben ki szeretnénk aknázni a matt vagy a magasfényű TV állványban, illetve TV szekrényben rejlő lehetőségeket, válogassunk a Mirjan24 webáruház kínálatából. A fejlesztést, az innovációt is szem előtt tartva, nagyon fontosnak tartják, hogy versenyképes árakkal dolgozzanak. A https://www.butor-mirjan24.hu oldalon sokféle paraméter megadása nyújt lehetőséget a tökéletes TV bútor kiválasztására.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!