Már 12 éve nem fürdik egy amerikai kutató, mivel szerinte egyáltalán nincs rá szükségünk

Már 12 éve nem fürdött meg Dave Whitlock amerikai vegyészmérnök, mivel szerinte egyáltalán nincs szükségünk a mindennapi fürdésre, és úgy gondolja, hogy a túlzott tisztálkodással csak ártunk magunknak. A Massachusetts Institute of Technology egyetemen végzett Whitlock így nyilatkozott erről egy amerikai hírcsatornának: „Senki sem készített még klinikai vizsgálatokat a rendszeres, napi zuhanyzásról. Akkor mégis milyen alapon gondoljuk, hogy ez egy egészséges szokás?”

Mother dirt

A kutató szerint a bőrön lévő hasznos baktériumok segítenek megvédeni minket a fertőzésektől, javítják a bőrszerkezetet és megerősítik az érrendszert is. Szerinte a sok kémiai anyag hatására, amit magunkra kenünk, a bőrön nem marad elég baktérium, hogy az egészséges maradjon. Whitlock ezért felhagyott a fürdéssel és kifejlesztett egy speciális baktériumspray-t amivel mindennap befújja magát, és kizárólag már csak ezzel tisztálkodik. A Mother Dirt nevű spray különböző, jótékony baktériumokat juttat a bőrre, amiknek köszönhetően az egészségessé válik. A testpermetet megszünteti a kellemetlen szagokat és a friss víz érzetét kelti a bőrön. A vegyészmérnök céget is alapított és forgalmazni kezdte a baktériumsprayt. Az AOBiome nevű vállalata díjat is nyert 2015-ben, mint az év egyik leginnovatívabb cége.

Mother dirt

Mother dirt

„Összekeverjük a tisztaságot a sterillel” -mondta Jasmina Aganovic, Whitlock egyik munkatársa. Ő is úgy véli, hogy az emberek túlságosan is kiiktatták a koszt az életükből, olyan mértékben, hogy az már nem egészséges. Erre jelent szerinte megoldást a termékük, amivel ki lehet váltani a fürdést. Dave Whitlock pedig reméli, hogy több millióan követik majd az ő példáját.

Mother dirt

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!