Zsiráf született a Nyíregyházi Állatparkban

Rothschild-zsiráfZsiráf-rekord - év eleje óta három zsiráfborjú született Budapesten. (Giraffa camelopardalis rothschildi) született a Nyíregyházi Állatparkban. A 160 centiméter hosszú, 50 kilogrammos bikát már megtekinthetik a látogatók a parkGyönyörű őszi hangulat a kanadai Algonquin Provincial Parkban. zsiráfházában. A kis zsiráfCumisüvegből táplálják a Nyíregyházi Állatpark két hónapos zsiráfborját. az első borja annak a három tehénből és egy bikából álló tenyészállománynak, amelynek egyedei az Európai Fajmegmentési ProgramMegnyílt a tihanyi Levendula Fesztivál. keretében csehországi és lengyelországi állatkertekből érkeztek Nyíregyházára – tájékoztatta Gajdos László igazgató az MTI-t. Elmondta, hogy a kis zsiráf érkezését egy héttel későbbre várták, maguk a gondozók is meglepődtek, amikor szombaton az ötéves, Bogi névre hallgató zsiráftehén mellett ugrándozott a borjú.

Rothschild-zsiráf
MTI fotó: Balázs Attila

Gajdos László megjegyezte, hogy a Nyíregyházi Állatparkban eddig hét zsiráfborjú született, a zsiráfoknál amúgy problémás vemhességÁllatok "áldott állapotban". és ellés Bogi esetében meglepően könnyen és gond nélkül zajlott. A kis zsiráf szelíd, az anyaállatÚj denevérfajt azonosítottak bolíviai aranydenevér néven. nem félti borját a gondozóktól, akik így már megsimogathatták az állatot – mesélte. Az egyelőre név nélküli kis borjú várhatóan két évig marad anyja mellett, ezután az Európai Fajmegmentési Program segítségével más állatkertbe helyezik át. A tenyészcsapat másik két tehene is vemhesVemhes állatok a röntgen alatt. , így hamarosan új utódokkal bővülhet a nyíregyházi zsiráfállomány – tette hozzá Gajdos László.

Rothschild-zsiráf
MTI fotó: Balázs Attila

A Rothschild-zsiráf KenyaMindennap órákat autózik egy kenyai férfi, hogy ivóvizet vigyen a szomjas vadállatoknak. , UgandaTalálkozás a ritka hegyi gorillákkal. és Szudán szavannáin őshonos, nevét a zoológusként is elismert híres bankár, WalterÍgy rohan a labrador, hogy a tengerbe csobbanjon. Rothschild (1868-1937) után kapta. VeszélyeztetettÚj párt kapott Szegedi Vadasparkban élő észak-kínai párduc. patásnak számít, a természetben kevesebb mint 700 egyede él. A világ állatkertjeiben nagyjából 450 Rothschild-zsiráfot tartanak számon.

Rothschild-zsiráf
Rothschild-zsiráfok Ugandában, a Murchison-vízesésKrka Nemzeti Park – a horvát kincs. Nemzeti Parkban.

Forrás: MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!