Virtuális térképpel barangolható be a Nagy-korallzátony

Hobbitudósok részvételével készítették el a Nagy-korallzátonyKorallátültetéssel próbálják megmenteni a súlyosan károsodott Nagy-korallzátonyt. virtuális térképét ausztrál tengerkutatók és informatikus szakértők. A Queenslandi Műszaki Egyetem (QUT) és az ABC tévétársaság közreműködésével megvalósult Virtual Reef Diver programmal a felhasználók “alámerülhetnek” a legendás víz alatt világ virtuális valóságába számíKerékpárral a belgiumi tó vizén keresztül. gép, tablet vagy okostelefon segítségével.

Forrás: Wikimedia Commons/TourismQueensland

A Virtual Reef Diver egy különlegesA világ leghosszabb sóbarlangja rejtőzik a Holt-tenger mellett. program, amely felhívja a figyelmet Ausztrália2019 januárja volt Ausztrália valaha feljegyzett legforróbb hónapja. és a világ egyik legsürgetőbb feladatára, a Nagy-korallzátonyJapán legnagyobb korallzátonyának mindössze egy százaléka egészséges. védelmére – emelte ki Kerrie Mengersen, a QUT kutatója.

Forrás: Virtual Reef Diver

Mintegy 170 ezer felvételt használtak a virtuális világ megalkotására, az amatőr résztvevők pedig azonosították a korallokat és algákat. Az így elkészített modell segít megérteni többek között a korallzátony körüli változásokat – fejtette ki Erin Peterson, a QUT munkatársa.

“Csodálatos volt, ahogy az emberekA beszélgetés halála - a mobiltelefonok káros társadalomformáló szerepe. reagáltak a felhívásunkra. Nélkülük nem tudtunk volna összegyűjteni ilyen nagy mennyiségű adatot” – tette hozzá a szakértő.

A projekt weboldalán bárki elküldheti a korallzátonynál készített víz alatti fényképeit, ezúton is hozzá lehet járulni a térkép bővítéséhez.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!