Veszélyes aligátorteknőst fogtak be Piliscsabán

Egy közterületen kóborló aligátorteknőst fogtak be Piliscsabán szombaton este, az állat a befogás előtt meg is harapta egyik megtalálóját – mondta el Szilágyi István, a Fehérkereszt Állatvédő Liga elnöke. A veszélyes állatKeselyűteknőst fogtak ki egy veresegyházi tóból. miatt a rendőrség hívta Both Zoltán vadállatbefogót, aki Szilágyi Istvánnal együtt a helyszínre ment, és az egyik ház udvarán befogták a teknőst. Az állatot egy lakópark területén vették észre az ott élők, és értesítették a rendőrséget. Az aligátorteknősVeszélyes aligátorteknőst fogtak be Törökbálinton. az egyik lakó ujját megharapta, ő a szakemberek tanácsára kórházba ment, ilyen esetekben ugyanis tartani lehet a seb elfertőződésétől.

Fotó: Wikipedia/Ontley

Szilágyi István elmondta, hogy az állat a veresegyházi medveotthon aligátorteknős-kolóniájának kilencedik tagja lesz, a medveotthonban már nyolc, korábban befogott aligátorteknős él. A szombaton megtalált teknősA gyönyörű Nagy-korallzátony egy teknős szemével. különösen nagy, teljes hossza mintegy 50 centiméter, a szakember becslése szerint 20-22 éves lehet. Szilágyi István felhívta a figyelmet: a veszélyes állatok befogása fokozott óvatosságot és szakembert igényel, a rendőrséget kell hívni, ha valaki olyan állatot talál, amelyről feltételezhető, hogy veszélyes.

Fotó: Wikipedia/Mjbaker

Az aligátorteknős vagy harapós teknős az Amerikai Egyesült ÁllamokVilágítótornyokat bocsátanak áruba az Egyesült Államokban. nagy részén és KanadaEgy partra vetődött bálnatetem felrobbanásától tartanak Kanadában. területén fordul elő. Ázsiába, így KínaTovábbra sincsenek biztonságban a pandák élőhelyük csökkenése miatt. , Tajvan és JapánMesebeli látvánnyal kápráztatja el a látogatókat a japán lilaakác fesztivál. területére betelepítették. A felelőtlenül szabadon engedett terráriumi példányok EurópaNem tartott még ilyen erős hurrikán Európa felé. -szerte, így hazánkban is felbukkannak időnként. Meglehetősen nagy tűrHatalmas károkat okozhat az űrszemét. őképességű fajról van szó, ezért a szándékosan betelepített vagy szabadon engedett példányai idővel hatalmas károkat okozhatnak a helyi ökoszisztémákban. Egyes ázsiai régiókban már inváziós fajként tartják számon. Európa nagy része, így MagyarországKeselyűteknőst fogtak ki egy veresegyházi tóból. is kiváló élőhelyet nyújthat számára, mivel az éghajlat kedvező a szaporodásához, a szóba jövő őshonos zsákmányállatokAz álcázás mesterei. pedig nincsenek felkészülve egy ilyen erőteljes betolakodóval szemben, illetve a természetes ragadozók hiánya is kedvez nekik.

Fotó: Wikipedia/Leejcooper


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!