Veszélyes aligátorteknőst fogtak be Piliscsabán

Egy közterületen kóborló aligátorteknőst fogtak be Piliscsabán szombaton este, az állat a befogás előtt meg is harapta egyik megtalálóját – mondta el Szilágyi István, a Fehérkereszt Állatvédő Liga elnöke. A veszélyes állatKeselyűteknőst fogtak ki egy veresegyházi tóból. miatt a rendőrség hívta Both Zoltán vadállatbefogót, aki Szilágyi Istvánnal együtt a helyszínre ment, és az egyik ház udvarán befogták a teknőst. Az állatot egy lakópark területén vették észre az ott élők, és értesítették a rendőrséget. Az aligátorteknősVeszélyes aligátorteknőst fogtak be Törökbálinton. az egyik lakó ujját megharapta, ő a szakemberek tanácsára kórházba ment, ilyen esetekben ugyanis tartani lehet a seb elfertőződésétől.

Fotó: Wikipedia/Ontley

Szilágyi István elmondta, hogy az állat a veresegyházi medveotthon aligátorteknős-kolóniájának kilencedik tagja lesz, a medveotthonban már nyolc, korábban befogott aligátorteknős él. A szombaton megtalált teknősA gyönyörű Nagy-korallzátony egy teknős szemével. különösen nagy, teljes hossza mintegy 50 centiméter, a szakember becslése szerint 20-22 éves lehet. Szilágyi István felhívta a figyelmet: a veszélyesAz egyik legkaotikusabb nyolc sávos kereszteződés lámpák nélkül. állatok befogása fokozott óvatosságot és szakembert igényel, a rendőrséget kell hívni, ha valaki olyan állatot talál, amelyről feltételezhető, hogy veszélyes.

Fotó: Wikipedia/Mjbaker

Az aligátorteknős vagy harapós teknős az Amerikai Egyesült Államok nagy részén és KanadaEgy különleges étterem, ahol csak jelnyelven rendelhetnek a vendégek. területén fordul elő. Ázsiába, így KínaA kínai Nagy Fal újabb szakaszát fedezték fel régészek. , Tajvan és JapánKereskedelmi forgalmazásra szánt rizst vetettek Fukusimában. területére betelepítették. A felelőtlenül szabadon engedett terráriumi példányok Európa-szerte, így hazánkban is felbukkannak időnként. Meglehetősen nagy tűrHatalmas károkat okozhat az űrszemét. őképességű fajról van szó, ezért a szándékosan betelepített vagy szabadon engedett példányai idővel hatalmas károkat okozhatnak a helyi ökoszisztémákban. Egyes ázsiai régiókban már inváziós fajként tartják számon. Európa nagy része, így MagyarországTűzgömböt fotóztak Magyarország felett. is kiváló élőhelyet nyújthat számára, mivel az éghajlat kedvező a szaporodásához, a szóba jövő őshonos zsákmányFelfalta kisebb társát egy hatalmas bordás krokodil Ausztráliában. állatokVitiligo - bőrfestékhiány az állatoknál. pedig nincsenek felkészülve egy ilyen erőteljes betolakodóval szemben, illetve a természetes ragadozóRitka felvétel - így vadásznak le a kardszárnyú delfinek egy tigriscápát. k hiánya is kedvez nekik.

Fotó: Wikipedia/Leejcooper


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!