Veszélyes aligátorteknőst fogtak be Piliscsabán

Egy közterületen kóborló aligátorteknőst fogtak be Piliscsabán szombaton este, az állat a befogás előtt meg is harapta egyik megtalálóját – mondta el Szilágyi István, a Fehérkereszt Állatvédő Liga elnöke. A veszélyes állatKeselyűteknőst fogtak ki egy veresegyházi tóból. miatt a rendőrség hívta Both Zoltán vadállatbefogót, aki Szilágyi Istvánnal együtt a helyszínre ment, és az egyik ház udvarán befogták a teknőst. Az állatot egy lakópark területén vették észre az ott élők, és értesítették a rendőrséget. Az aligátorteknősVeszélyes aligátorteknőst fogtak be Törökbálinton. az egyik lakó ujját megharapta, ő a szakemberek tanácsára kórházba ment, ilyen esetekben ugyanis tartani lehet a seb elfertőződésétől.

Fotó: Wikipedia/Ontley

Szilágyi István elmondta, hogy az állat a veresegyházi medveotthon aligátorteknős-kolóniájának kilencedik tagja lesz, a medveotthonban már nyolc, korábban befogott aligátorteknős él. A szombaton megtalált teknősA kihalás szélére került a világ egyik legkülönlegesebb teknőse. különösen nagy, teljes hossza mintegy 50 centiméter, a szakember becslése szerint 20-22 éves lehet. Szilágyi István felhívta a figyelmet: a veszélyes állatok befogása fokozott óvatosságot és szakembert igényel, a rendőrséget kell hívni, ha valaki olyan állatot talál, amelyről feltételezhető, hogy veszélyes.

Fotó: Wikipedia/Mjbaker

Az aligátorteknős vagy harapós teknős az Amerikai Egyesült ÁllamokHőség tombol az Egyesült Államokban - Kalifornia egyes vidékein 52 fokot mérnek. nagy részén és KanadaAz elmúlt hetekben tucatnyi bálna pusztult el a Szent Lőrinc-öbölben, miután hajóval ütköztek. területén fordul elő. Ázsiába, így KínaFutóverseny a Kínai nagy falon. , TajvanKülönleges égi tünemény - kilenc órán át volt látható egy szivárvány Tajvanon. és Japán területére betelepítették. A felelőtlenül szabadon engedett terráriumi példányok EurópaNem tartott még ilyen erős hurrikán Európa felé. -szerte, így hazánkban is felbukkannak időnként. Meglehetősen nagy tűrőképességű fajról van szó, ezért a szándékosan betelepített vagy szabadon engedett példányai idővel hatalmasEgy gigantikus, az oroszlánnál hétszer nagyobb termetű ragadozó fosszíliájára bukkantak. károkat okozhatnak a helyi ökoszisztémákban. Egyes ázsiai régiókban már inváziós fajként tartják számon. Európa nagy része, így MagyarországBronzkori emberi maradványokra bukkantak Jászberény határában. is kiváló élőhelyet nyújthat számára, mivel az éghajlat kedvező a szaporodásához, a szóba jövő őshonos zsákmányállatok pedig nincsenek felkészülve egy ilyen erőteljes betolakodóval szemben, illetve a természetes ragadozóFélelmetes csúcsragadozó volt a Kína területén élt hatalmas ősvidra. k hiánya is kedvez nekik.

Fotó: Wikipedia/Leejcooper


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!