Vadorzók végeztek Kenya fehér zsiráfjaival

Vadorzók végeztek KenyaVörös elefántok a kenyai Tsavo Nemzeti Parkban. egyetlen hófehérRendkívül ritka fehér zsiráfokat figyeltek meg Kenyában. zsiráfnőstényével és borjával a Szomáliával szomszédos Garissa megye egyik természetvédelmi területén. Az Ishaqbini Hirola rezervátum vadőrei hosszú keresés után akadtak rá a tetemekre.

„Elpusztításuk nagy csapás a közösségnek, amely óriási erőfeszítéseket tett az egyedül10 éve egyedül él egy elnéptelenedett faluban egy kínai férfi. álló vadak védelmében, de egyben figyelmeztetés is, hogy nem hagyhatjuk abba” – írta közleményében Mohamed Ahmednoor, a rezervátum igazgatója. Mint írta, fegyveres orvvadászok ölték meg a nőstényt és borját, amelyek világhírt hoztak az országnak és turistákat vonzottak az északi határ menti megyébe.

A rendkívül ritkaAz óceánok mélyén élő világító zsebcápa új faját azonosították. nőstényt 2017-ben fedezték fel és a szakértők megállapították, hogy szőre színét ritka genetikai rendellenességAlbínó, kétfejű kígyó egy ukrán állatkertben. , a leucizmusFehér tollazatú fekete rigó bukkant fel Pécsett. okozza, mely gátolja, hogy a bőrsejtek pigmentet termeljenek. A nősténynek tavaly augusztusban fehér hím borja született, ezzel háromra nőtt az ismert kenyai fehér zsiráfok száma.

„A támadás után már csak egyetlen fehér zsiráfRitka, fehér zsiráf él egy tanzániai nemzeti parkban. maradt, egy bika. Nagy veszteség a genetikai kutatások számára és a turistáknak is” – írta Ahmednoor. A becslések szerint Kenyában majdnem 29 ezer zsiráfMár a zsiráfokat is irtják az orvvadászok. él, fennmaradásukat betegségek, az orvvadászatMár a zsiráfokat is irtják az orvvadászok. , élőhelyük zsugorodása és a klímaváltozás is fenyegeti.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!