Új rekord: A világ legdrágább festménye

Csaknem 300 millió dollárért, 81 milliárd forintnyiért kelt el Paul Gauguin egyik festményElégethették a román rablók Picasso, Matisse, Monet és Gauguin százmillió eurós képeit. e, ezzel ez lett a jelenleg ismert adatok szerint a világ legdrágábban értékesített művészeti alkotásaírja a vs.hu a New YorkKözépkori utca York városában. Timesra hivatkozva. Az 1892-es kép két tahitiA gyönyörű Tahiti és Bora-Bora - Francia Polinézia álomvilága. lányt ábrázol, a címe Nafea Faa Ipoipo (Mikor házasodsz?), és egy svájci magángyűjtőé, a 62 éves Rudolf Staecheliné volt eddig.

Cezanne

A gyűjtő egy családi alapítványon keresztül több mint 20 értékes impresszionista és posztimpresszionista képpel rendelkezik. A most eladott kép a bázeli Kunstmuseumnál volt kölcsön közel 50 évig, de a tulajdonos összekülönbözött a múzeummal. Gyűjtői körökből származó, nem megerősített információk szerint katari vevője lett a képnek. Az eddigi tulajdonos nem kommentálta az információt.

Gaugin

Az eddigi legdrágább festmény a 273 millió dolláros Cézanne-alkotásTöbb mint 400 ezer dollárért kelt el egy mesterséges intelligencia által készített alkotás. , a Kártyázók volt, amelyet 2011-ben adtak el, szintén Katarba.

15


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!