Turistaparadicsom épül a világ legnagyobb rádióteleszkópja köré

TuristaparadicsomKilép a brit Nemzetközösségből a Maldív-szigetek. épül a világ legnagyobbSherman tábornok - a legnagyobb térfogatú fa a világon. egytányéros rádióteleszkópja köré a délnyugat-kínai Kujcsou tartományban. A Pingtang megyei karsztvölgyben álló, Five-hundred-meter Aperture Spherical Radio Telescope (FASTKínaiak ezreit költöztetik ki a világ legnagyobb rádióteleszkópja miatt. ) elnevezésű rádiótávcső szomszédságába tervezett üdülőhelyen egyebek között rádiócsillagászattal foglalkozó oktatási központ, geológiai parkGyönyörű őszi hangulat a kanadai Algonquin Provincial Parkban. és egy sci-fi témájú szállodaTower Park Praha - TV torony, szálloda, és obszervatórium egyben. kap helyet.

A világ legnagyobb rádióteleszkópja

A 13 projektet magába foglaló kezdeményezés tervezett összköltsége ötmilliárd jüan (207 milliárd forint). Az 500 méter átmérőjű rádiótávcsőKészül a világ legnagyobb, gigantikus méretű rádióteleszkópja. nek, amely egy katlanban helyezkedik el KujjangÖsszedőlt egy kilencemeletes lakóépület Kínában. várostól 150 kilométerre délre, 2016 szeptemberében kezdődött meg éles próbája. Az ingyenesen látogatható rádióteleszkópot nagyjából kétezer érdeklődő keresi fel naponta.

A világ legnagyobb rádióteleszkópja

“A FAST iránti érdeklődést kihasználva a tartomány egy csillagászatnak és geológiának szentelt üdülőt épít, hogy gazdasági fellendülést hozzon Pingtang megye és a környező területek számára” – mondták az illetékesek.

A világ legnagyobb rádióteleszkópja


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!