Trójánál négyszer nagyobb bronzkori települést tárnak fel Törökországban

Trójánál négyszer nagyobb bronzkoriBronzkori és Árpád-kori leleteket találtak a régészek Baja határában. települést tárnak fel a törökországi Manisa tartományban, Gölmarmara város közelében. Az ásatásokban amerikai, európai és törökországi egyetemek régészei vesznek részt, a szakemberek szerint az ókori város a késő bronzkorban, Kr.e. 1600 és 1200 között élte fénykorát – olvasható a The Hurriyet Daily News angol nyelvAz emberi beszéd fejlődését tárják fel az orángutánok hangjai. ű török lap online kiadásában.

Bronzkori település

“A legnagyobbCalgary - a világ egyik legnagyobb smaragdja. bronzkori településről van szó, amelyet az Égei-tengeri régióban ismerünk” – fogalmazott Sinan Ünlüsoy, az izmiri Yasar Egyetem professzora, a régészeti expedíció helyettes vezetője, aki szerint a lüdök őseinek fővárosa lehetett. Mint elmondta, a feltárásoknak köszönhetően megismerhetik, miként élt a bronzkori népesség évszázadokkal azelőtt, hogy a lüdök “feltalálták” a pénzt, vagyis Kroiszosz (Krőzus) uralkodása előtt, aki elsőként veretett ezüst- és aranyMennyi arany van összesen a világon?. érméket, megteremtve a valódi pénzt, amelynek súlyát és fémtartalmát pecsétjével garantálta.

A török régészprofesszor kitért arra is, hogy a térségben, a Marmara-tó környékén feltérképeztek hat ókori várat, amelyek egymástól egynapi járásra helyezkedtek el. A nemzetközi expedíció megkezdte a legnagyobb, 3500 éves erőd feltárásSzenzációs leleteket tártak fel a régészek a Baradla-barlang mélyén. át, amelyről a HettitaŐsi kalendáriumként szolgálhattak a 3200 éves hettita sziklaszentély domborművei. Birodalom korabeli dokumentumai is említést tesznek.

Bronzkori település

Forrás: MTI, hurriyetdailynews.com


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!