Tovább irtják az esőerdőt az Amazóniában

Újra növekszik a fakitermelés az AmazonasLátványos videó a szaharai homok Amazonas-medencébe vándorlásáról. vidékének esőerdeiben. Idén májusban egyetlen hónap alatt 465 négyzetkilométer vadont irtottak ki. A brazil kormány legfrissebb adatai szerint a 2013 májusában letarolt 465 négyzetkilométernyi esőerdő ötször nagyobb volt, mint a tavaly májusi erdőirtásVeszélyeztetett orángutánokat engedtek vissza a vadonba egy fajmentő program keretében. .

Amazonia

Éves összehasonlításban is drámai a helyzet. 2012 augusztusa óta 2338 négyzetkilométer vadon tűnt el, mely New YorkMadáremberek New York felett. területe háromszorosának felel meg. 2011 augusztusa és 2012 júliusa között 2051 négyzetkilométer esőerdőt vágtak ki.

amazon

Az adatok alátámasztják a kutatók és a környezetvédők aggodalmát azzal kapcsolatban, hogy veszélyben forognak az utóbbi évek kemény munkával elért eredményei. Az erdőEgy házaspár két évtizedes munkájának köszönhetően éledt újjá a letarolt erdő. irtás mértékét növelik az ország infrastrukturális beruházásaiEgy házaspár két évtizedes munkájának köszönhetően éledt újjá a letarolt erdő. , a környezetpolitika változásai, a szójabab és más brazil mezőgazdasági termények emelkedő árai, melyek újabb és újabb területek művelésbe vonását igénylik. – írta az MTI

Erdőirtás

Erdőírtás


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!