Tórendszer a Szahara-sivatagban

Cimkék: , , , , , ,

Az Ounianga Nádszigetek a Titicaca-tavon. rendszer CsádGuelta d`Archei - a Szahara rejtett természeti csodája. területén jött létre. Ez a természeti képződmény ma már csak töredéke annak, ami több ezer évvel ezelőtt volt. Akkori kiterjedése jóval nagyobb lehetett. De mivel ez itt a világ legforróbb, legszárazabb területe, a párolgás is hatalmas, így mára a tavakMár nem a Mennyei-tó Tibet legnagyobb tava. alaposan összementek. Az átlagos éves csapadékmennyiség kevesebb, mint 2 mm. A Világörökségi helyszín 18, egymással láncszerű kapcsolatban lévő tavat tartalmaz a SzaharaGuelta d`Archei - a Szahara rejtett természeti csodája. sivatagLençóis Maranhenses Nemzeti Park- a tavak és sivatagok földje. rendkívül száraz Ennedi régiójában, 62808 hektáros területen. A rendkívüli szépségű táj különleges színeket és formákat mutat. A talajvíz által táplált Kiderült, hogy mik alkotják a Ceres törpebolygó fénylő foltjait. s, extrém sós és édesvízű tavak két csoportot alkotnak, összesen 40 km hosszúságban.

Ounianga-tavak

Ounianga-tavak

Ounianga Kebir négy nagyobb tavat foglal magába, ezek közül a legnagyobbSherman tábornok fája - a legnagyobb térfogatú fa a világon. a 358 hektáros és 27 méter mély Yoan-tó, amelynek rendkívül sós vizében néhány algafajon és mikroorganizmuson kívül más nem él. A második csoporthoz, az Ounianga Serir-hez 14 tó tartozik, melyeket homokdűnék választanak el egymástól. Ezek közül a 436 hektáros Teli-tó a legnagyobb felületű, amely azonban kevesebb, mint 10 méter mély. A kiváló vízminőség néhány tóban vízi életközösségeknek, elsősorban halaknak nyújt otthont.

Ounianga-tavak

Ounianga-tavak

Ounianga-tavak

Ounianga-tavak

Ounianga-tavak

Ounianga-tavak

Ounianga-tavak


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!