Több száz millió állat pusztulhatott el az Ausztráliában tomboló bozóttüzekben

Csak Új-Dél-Wales államban 480 millió madárSzáz gyönyörű madárfaj halhat ki . , hüllő és emlős pusztulhatott el a szeptemberben kezdődött bozót- és erdőÚj becslések szerint nyolcszor több, hárombillió fa van a Földön, mint eddig gondolták. tüzekben – számította ki a SydneyTestközeli találkozás egy hatalmas bálnával. Egyetem ökológusa, Chris Dickman. Olyan állatokat, mint a békák, denevérek vagy rovarokSzöcskegombóc, méhlárva taco, lepkemousse - új szakácskönyvvel népszerűsítik a rovarok fogyasztását. , a kutató nem is vett számításba, ezeket is figyelembe véve a tűzvészben elpusztult állatokFelkavaró felvételek az ausztrál tűzben elpusztult vadállatokról és jószágokról. száma sokkal nagyobb lenne.

Half a billion animals die in Australian fire

We’ve lost half a billion Australian wildlife due to these fires so far. Many more animals are going to die because they have no access to food or water anymore.THEY DON’T DESERVE TO SUFFER BECAUSE OF US.

Közzétette: Indiatimes – 2020. január 3., péntek

 

Pénteken 150 bozóttűz tombolt Új-Dél-Walesben, AusztráliaTestközeli találkozás egy hatalmas bálnával. legnagyobb lélekszámú államban, amelynek főváros25 nagyváros a legimpozánsabb Felhőkarcolókkal - 2.rész. Sydney. A futótüzek eddig 3,6 millió hektárnyi területet perzseltek fel, 1800 lakóházat pusztítottak el vagy rongáltak meg. A lángokban legalább húsz ember vesztette életét, közülük nyolcan ezen a héten.

A Sydney Morning Herald által idézett kutató a Természetvédelmi Világalap (WWFA Föld Órája: kis lépésekkel a nagyobb cél felé. ) egy 2007-es jelentését vette alapul, amely az erdőirtási statisztikák és az emlősök sűrűségére vonatkozó becslések alapján próbálta kikalkulálni, milyen hatással lehet Ausztrália élővilágára az erdő- és bozótirtás.

A bozóttüzek Ausztrália összes államát sújtják, de az új kutatás"Bálnakamerákkal" derítenek fényt az óceán óriásainak táplálkozási szokásaira. csak Új-Dél-Walesre terjedt ki, és szándékosan nagyon óvatos volt. Az állatpusztulás valós mértéke sokkal nagyobb lehet a becsültnél – hangsúlyozta a Sydney Egyetem közleménye.

A jelenlegi futótüzek példa nélküli katasztrófának számítanak a fauna szempontjából – jelentette ki Chris Dickman, aki szerint az Új-Dél-Walesre vonatkozó becslést az ország egészére kivetítve az egymilliárdot is elérheti a bozót- és erdőtüzekben eddig elpusztult emlősök, madarak és hüllők száma. Az állatoknak csak egy része pusztul el közvetlenül a tűzvészben, egy részük a táplálék és a menedékhely hiánya miatt vész oda a tűzvész következményeként – mutatott rá a kutató.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!