Több ezer tengeri állat teteme borítja a floridai partokat

A vörösalgák nagymértékű elszaporodása miatt elpusztult halakHalak népesítik be Bangkok egykori, nyüzsgő bevásárlóközpontját. , ízeltlábúak és puhatestűEgy csaknem 100 millió éves, kihalt tengeri élőlényt is magába záró borostyánkövet találtak. ek partra sodort tetemei borítják a délnyugat floridai partokat. Az El NinoIdén is folytatódnak a szélsőséges időjárási jelenségek. éghajlati jelenség fokozta időszakos vörösalga-burjánzás csökkenti a vízA 3 legimpozánsabb vízi híd a Világon. oxigéntartalmát, ezért a kopoltyúval lélegző tengeri állatokTömegesen elpusztult tengeri élőlények tetemei sodródnak partra Chilében hónapok óta. könnyen megfulladnak.

2006 óta a mostani a leghosszabb folyamatos algavirágzásElképesztő méreteket ölt a világ legnagyobb algavirágzása. a térségben, mely már hónapok óta tart. A “vörös dagály” nemcsak a halakat, madarakat és a puhatestűket, hanem a teknősTuristák zavarták meg a teknősök tömeges fészekrakását a Costa Rica-i tengerparton. öket és a tengeri emlősöket is fenyegeti. A közelmúltban egy 6,5 méteres cetcápaBúvárok szabadították meg a cetcápát a rátekeredett kötéltől - elképesztő videó. tetemét is megtalálták az állatvédők, a hatalmas állat pusztulása is az algavirágzás számlájára írható. A kutatók az elmúlt hónapokban több mint 90 beteg vagy halott teknőst találtak, többségük már kifejlett, 25-30 éves példány volt.

Az algavirágzás során felszabadult méreganyag, a brevetoxin az emberre is veszélyesHatalmas víznyelő fenyegeti Bayou Corne városát. lehet. A szennyezett kagylóKagylóval borított tengerpartok. k elfogyasztása például neurotoxikus kagylómérgezést eredményezhet, amely hányással és különböző neurológiai tünetekkel, például érthetetlen beszéddel jár együtt. Az elszaporodott vörösalgák légzési problémákat is okozhatnak, különösen azoknál, akik meglévő légzési rendellenességgel küldenek, például az asztmában szenvednek.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!