Tengerbe süllyesztett tankokkal hoznak létre új búvárparadicsomot Libanonban

Tíz kiöregedett harckocsit és páncélozott járművet süllyesztettek a Földközi-tengerHamarosan annyi műanyag szemét lesz a Földközi-tengerben, mint hal. mélyére Libanonban, hogy ily módon hozzanak létre búvárparadicsomot a térségben és új élőhelyeket alakítsanak ki a tengeri élőlényekA legkülönösebb és legijesztőbb élőlényeket fogja ki a tengerből egy orosz halász. számára. Szidón partjaitól három kilométerre nyugatra egy hajóra felszerelt hatalmas daruLakóházakra dőlt két daru Hollandiában. engedte a mélybe a katonai járműveket.

A Szidóni tengerpartVisszaadta az Atlanti-óceán a 33 éve eltűnt strandot. barátai nevű helyi környezetvédelmi csoport kezdeményezte a vízHullámok, mint gyönyörű fagyott szobrok. alatti park létrehozását, és megnyerte hozzá a libanoni hadsereget, amely a katonai járműveket biztosította a projekthez.

“Ez egy búvárparadicsom lesz és egy olyan hely, ahol új élőhelyet biztosítsunk a víz alattiAlexander Safonov víz alatti fotói. élethez” – mondta Kamel Kozba, a szervezet illetékese, hozzátéve, reméli, hogy hamarosan hínárok lepik el a járműveket és megjelennek a tengeri élőlények.

Libanonnak mintegy kétszáz kilométernyi tengerpartja van, a térséget nem kímélte az országot évek óta sújtó szemétválságLibanon egészségügyi katasztrófa szélén áll az utcákon álló több ezer tonna szemét miatt. . Szidónban ugyan új hulladékfeldolgozó épült, ám ennek ellenére szeméthegyek borítják tengerpartját.

Forrás: heatheronhertravels.com/Heather Cowper/flickr 


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!