Társat kapott a Nyíregyházi Állatpark fehér kisoroszlánja

Társat kapott a Nyíregyházi Állatpark fehér oroszlánFehér oroszlán született a Szegedi Vadasparkban. ja (Panthera leo krugeri), az eddig egyedül élő állathoz egy normál színváltozatú fajtársát (Panthera leo) költöztették be a parkGyönyörű őszi hangulat a kanadai Algonquin Provincial Parkban. gondozói. Az augusztusban született fehér oroszlánMeglepő végkimenetelű bivalyvadászatot rögzítettek a Kruger Nemzeti Parkban. jelenleg tizenegy hetes, a két héttel idősebb oroszlánt a Gyöngyösi Állatkertből telepítették át a szakemberek. Az ilyenkor szokásos karantén már lejárt, a két kölyökJaguárikrek születtek a Nyíregyházi Állatparkban. összeismerkedett egymással, játékukat a Viktória-ház üvegablakán keresztül bárki meglesheti – közölte Révészné Petró Zsuzsa, az állatkert szóvivője, osztályvezetője pénteken az MTI-vel.

MTI fotó: Balázs Attila

MTI fotó: Balázs Attila

Elmondta, a fehér oroszlán eddig egyedül élt és csak gondozói jártak be hozzá, mivel a kicsi érdekét az szolgálta leginkább, hogy minél kevesebb emberi hatás érje. Bár a Nyíregyházi ÁllatparkSörényes hangyász született a Nyíregyházi Állatparkban. általában nem szokta megtartani az oroszlánszaporulatot, ez a kölyök annyira a gondozók szívéhez nőtt, hogy hoztak hozzá egy nőstény fajtársat. A két nőstény később egy hímmel kiegészülve falkát alakíthat ki – mondta a szóvivő.

kis-oroszlanok-4Fotó: Nyíregyházi Állatpark/Facebook

A fehér oroszlánt eleinte az anyja nevelte, de teje elapadt a kölyök háromhetes korában. A kölyköt az állatpark egyik gondozójára, Herlicska Anikóra bízták, aki korábban két kisoroszlánt már sikeresen felnevelt. Az oroszlán azóta szépen gyarapodik, a jelenleg hét kilogramm súlyú. A két oroszlán naponta mintegy egy kilogramm csirkeEgy különleges, teljesen fekete tyúkfaj - az Ayam Cemani. - és marhahúst eszik fejenként.

kis-oroszlanokFotó: Nyíregyházi Állatpark/Facebook

A Nyíregyházi Állatparkban 2015 óta él együtt egy fehéroroszlán-pár. A holland származású hím, Inkosi és párja, a cseh Binti eleinte normál színezetű társaikkal éltek együtt csapatban, majd az idén külön kifutóba kerültek azzal a céllal, hogy utódjuk szülessen. A fehér színváltozatú oroszlánokEgy elefánt végzett vele, majd az oroszlánok felfalták az orvvadászt. a dél-afrikai, más néven a krugeri alfaj egyik populációjához tartoznak. Csupán Dél-Afrikában, a Timbavati és Kruger Nemzeti ParkA nap képe - Mitchell-vízesés, Auszrália. területén élnek, világos színük ott a rejtőzködést segíti, mert azt a régiót a fehér homokos folyóA Kanas természetvédelmi terület varázslatos szépsége. medrek, valamint a magas fű jellemzi.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!