Színes tavak a Kelimutu vulkán tetején

Cimkék: , , , , , , ,

Indonéziában a Kelimutu vulkánAz Etna is a világörökség része lett. tetején látható a 3 tó, melyek eltérő színük miatt váltak nevezetessé. A helyiek mind a három Eltűnt egy boszniai tó vize. nak különböző nevet adtak. Úgy vélik, hogy vulkán és a tavakA gyönyörű Salzkammerguti tóvidék. az őseik pihenőhelye, melyek színe a szellemek hangulatáFagyott buborékok tava. l függ. Az idősek tava vagyis a Tiwu Ata Mbupu a kék színű tó, amely a vulkán nyugati oldalán található.Úgy tartják, hogy akiket a szellemek ide vezetnek, azok az igaz lelkűek. A másik két tavat csupán egy fal választja el egymástól. A fiatal férfiak és lányok tava a Tiwu Nuwa Muri Koo Fai, a zöld színű. A harmadik, az Elvarázsolt tó vagyis Tiwu Ata Polo gyakran vérvörös vagy fekete színű.

Bár elfogadott felméréseket nem végeztek a vízLehetséges élet az újonnan felfedezett három szuperföldön. alatt, de a színek különbözőségét a fumarolának tulajdonítják. A fumarola olyan nyílás a földkérgen, amelyen keresztül gőz és gázok törnek a felszínre. A fumarolából kitörő vízgőz hőmérséklete általában 200 és 900 °C között lehet. A szabad levegőNyolcmillió doboz levegőt adott el egy kínai férfi. n a vízgőz kondenzáA göndör szőrű lovak. dik, az ásványi anyagok és a szennyeződések jó része kiválik belőle, innen a gomolygó füst. Kémiai összetételük szerint osztályozva a fumarolákat lehetnek Kiderült, hogy mik alkotják a Ceres törpebolygó fénylő foltjait. s (száraz, forró), savanyú, lúgos vagy tiszta vizes.

A Kelimutu vulkán színes tavai

A Kelimutu vulkán színes tavai

A Kelimutu vulkán színes tavai

A Kelimutu vulkán színes tavai

A Kelimutu hegyFestői környezetben bújik meg Grúzia legszebb temploma. a Flores szigeten található, mely 350 km hosszú. A legközelebbi város Ende 60 km-re található, de az ide látogató turisták gyakran használják a Moli nevű falut bázis tábornak. Reggelente általában a tavak a ködbe vesznek, délutánra tisztul ki az idő. Számos óvatlan látogató volt, aki letért a kitaposott nyomvonalról, de aki egyszer belesett ezekbe a tavakba az nem jött ki élve. Igaz, hogy ezek a tavak kevésé ismertek Ázsián kívül, mégis sokan úgy gondolják, hogy a Kelimutu a világ 7 csodájának az egyike.

A Kelimutu vulkán színes tavai

A Kelimutu vulkán színes tavai

A Kelimutu vulkán színes tavai

A Kelimutu vulkán színes tavai

A Kelimutu vulkán színes tavai


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!