Szelíd óriás – aprócska állatot dédelgetett a hatalmas ezüsthátú gorilla

Szívmelengető pillanatokat örökítettek meg egy kameruni nemzeti parkMinden idők egyik legnagyobb vadállat-áttelepítési programját hajtják végre. munkatársai, akik videóra vették ahogy a rezervátumban élő egyik hatalmas gorillaNevet keresnek a budapesti gorillakölyöknek. egy parányi fülesmakit dédelget. Bobo9 éve dolgozik egy New York-i üzletben Bobo, a vörös macska. egy 24 éves nyugati síkvidéki gorilla, akit még 1996-ban mentette meg az Ape Action Africa elnevezésű szervezet, miután anyjával orvvadászok végeztek, s azóta az állatvédők által működtetett Mefou Főemlős Központban él.

Forrás: Apes Like Us/Gerry Ellis
Forrás: Ape Action Africa/Alex Benitez

Bobo a csoport elvitathatatlan vezetője, akitől korábban két fiatalabb gorilla is megpróbálta átvenni vezérhím szerepet, de egyikük sem járt sikerrel. Az ezüsthátú ugyanakkor gyengéd oldalát is megmutatja. A legutóbb azzal lepte meg gondozóit, hogy milyen kíváncsian és mekkora örömmel fogadta a központba betévedt kis fülesmakit, melyet óvatosan simogatott és önfeledten játszott vele.

Forrás: Ape Action Africa/Alex Benitez
Forrás: Ape Action Africa/Alex Benitez

Az aprócska, mindössze 200 grammos makiRitka makiféle látható a Nyíregyházi Állatparkban. egyáltalán nem tartott a hatalmas gorilláKerékpárral a belgiumi tó vizén keresztül. l, többször is visszaszaladt hozzá, órákat töltöttek együtt, mielőtt visszatért volna az erdőRekordnagyságú erdős terület veszett oda tavaly világszerte. be. Bobo egyébként a kíváncsiskodó fajtársainak egyszer sem engedte meg, hogy hozzányúljanak újdonsült kis barátjához.

Forrás:  Ape Action Africa/Alex Benitez
Forrás: Ape Action Africa

„A fülesmakik rendszerint éjszakai állatok, és nagyon ritkaRitka, albínó kiselefántot mentettek ki a vadorzók csapdájából Dél-Afrikában. , hogy napközben felbukkannának. Még sosem tapasztaltuk, hogy egy vadon élő főemlős kapcsolatba lépett volna a parkban élő egyik mentett állattal” – mondta az szervezet szóvivője. A gondozók szerint Bobo ismét bebizonyította, hogy a gorillákNőtt a veszélyeztetett hegyi gorillák populációja. az erdők szelíd óriásai, akik rendkívül különlegesRitka, albínó kiselefántot mentettek ki a vadorzók csapdájából Dél-Afrikában. , szociális lények.

Bobo & the bushbaby

Gentle giant!

Our silverback gorilla Bobo made a surprising new friend this week – a wild bushbaby! Caregivers discovered him cradling the tiny primate during their morning checks, and were amazed to see him handling it with the utmost care – proving that gorillas really are the gentle giants of the forest. Bobo’s group-mates were desperately curious, particularly his favourite female Avishag, but he kept them all at a distance, making sure that no one disturbed his new friend. Bushbabies are usually nocturnal so it is very rare to see one, and even rarer to witness this kind of interaction. The little bushbaby was happy to play in Bobo’s arms, hopping off to explore the grass nearby, before returning to Bobo’s hand. When the game was over, Bobo walked purposefully off on two legs to deliver his friend safely back into the trees ☮️💗

Közzétette: Ape Action Africa – 2018. augusztus 21., kedd


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!