Sarkvidéki hideg tört az Egyesült Államokra, néhol mínusz 40 fokot mértek

Sarkvidéki hidegJégkásává fagyott az óceán a szokatlan hidegben. tört kedden Amerikára, helyenként mínusz 40 Celsius fokos hideget mutattak a hőmérők. Az Egyesült ÁllamokHőség tombol az Egyesült Államokban - Kalifornia egyes vidékein 52 fokot mérnek. kétharmadát – az északi és a középnyugati államokat, a Nagy-tavak vidékét, a keleti partvidéket – sűrű Több mint tízezer turistát zárt el a hó a külvilágtól a svájci Alpokban. esés és nagyon fagyos időjárásJégkásává fagyott az óceán a szokatlan hidegben. jellemzi, Chicagóban az ABC televízió előrejelzései szerint például hidegebb lesz, mint a Déli-sark egyes vidékein.

Forrás: NOAA’s Global Forecast System model (Pivotal Weather/CC BY-ND)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (NWS) szerint a rendkívüli hidegFagyhalál fenyegeti a cápákat az Egyesült Államok keleti partvidékén. egész héten kitart, az Északi-sark felől érkezett hideghullámnak köszönhetően. A meteorológusok szerint ez a hideg levegő “normális körülmények” között az Északi-sark körül forog, de ezúttal déli irányba fordult és az Egyesült Államokba ért.

Forrás: NOAA

A középnyugati államokban várhatóan mínusz 40-46 Celsius-fok alá süllyed majd a hőmérséklet, Wisconsin és IllinoisÉlve találta meg kutyáját egy amerikai férfi a háza romjai alatt. államokban 30-65 centiméteres hótakaróra lehet számítani, és szerdáA jégbe fagyott móló - varázslatos természet alkotta látványosság. l havazik még a déli Alabamában és Mississippiben is.

Illinois állam kormányzója, J. B. Pritzker rendkívüli állapotot hirdetett és közleményben figyelmeztette honfitársait, hogy fel kell készülniük – ahogyan fogalmazott – a “történelmi méretű téli viharra és a rendkívüli hidegre”. Óva intette a chicagóiakat attól, hogy akár öt percnél is hosszabban időzzenek a szabadban.

Illinois mellett Michigan kormányzója, Gretchen Whitmer és Wisconsin kormányzója, Tony Evers is rendkívüli állapotot hirdetett. Wisconsinban keddtől zárva tartanak az állami iskolák, és a kormányzó mozgósította a Nemzeti Gárdát.

Georgia államban is egyre hidegebb van, havazik, Brian Kemp kormányzó 35 megyében bezáratta a kormányzati hivatalokat és az iskolákat és Atlantában már megnyitották a melegedő központokat. Az atlantaiak különösen aggódnak az időjárás miatt, mert a hét végén a város ad otthont az amerikaifutball-bajnokság, az NFL döntőjének, a Super Bowlnak. A téli viharok által érintett vidékeken 1600 repülőHatalmas repülőt rajzoltak az égre Amerika felett a Boeing pilótái. járatot töröltek.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!