Ritkán látható, különös tengeri élőlényeket fedett fel az apály egy ausztrál strandon

Igen ritkán látható, különös teremtményeket, fehér szívsünöket fedett fel az apály egy északnyugat-ausztráliai strand15 különleges tengerpart. homokjában. Az apró termetű, mindössze 5-6 centiméter hosszú állat szív alakú és sűrű, puha, homokszínű tüskék borítják. A leginkább szőrős burgonyára emlékeztető tengeri élőlényEgy csaknem 100 millió éves, kihalt tengeri élőlényt is magába záró borostyánkövet találtak. apálykor szívókás lábaival a homokban ásva halad előre és közben algával táplálkozik.

Forrás: Wikimedia Commons/Ecomare/Oscar Bos
Elpusztult fehér szívsün tüskék nélkül (Forrás: Wikimedia Commons/Ecomare/Oscar Bos)

A Broome városVelence rejtett történelme és kevéssé ismert helyei egy csodálatos útifilmen. ában található Cable Beach strandjára érkező turisták végignézhették, ahogy a sünök hosszú „ösvényeket” hagynak maguk után a nedves homokban. Az Environs Kimberley természetvédelmi szervezet ökológusa, Malcolm Lindsay az ABCnek nyilatkozva elmondta, hogy a tengeri sünök meglehetősen gyakoriak AusztráliaTöbb mint 150 cet vetődött partra Ausztráliában. trópusi strandjain, ám mégis igen ritkán látni őket.

„Azt hiszem, az emberek most azért találkoznak velük, mert különösen alacsony az apály és elmossa a homokot” – mondta a szakember.

A kifejlett állat szív alakú, és sűrű, puha, homokszínű tüskék borítják, amelyek többnyire hosszában a hátsó perem felé mutatnak. Amikor a szívsün a tápanyagban gazdag, nedves homokban ás, a testfolyadékkal teli ambulakrális lábacskák segítségével táplálékot vesz fel, és egyszerű szájnyílásába juttatja. Néhány ambulakrális lábacska eléri a felszínt és beengedi a légzéshez szükséges vizet. A homokszínű ásószerszámai olyan puhák, hogy inkább serték, mint tüskék, emiatt nem jók a védekezésben.

Sea Potatoes

Have you ever seen a sea potato on a North QueenslandLelőttek egy több mint 5 méter hosszú krokodilt Queenslandben. beach? 🏖️

These little guys are also known as heart urchins and they’re showing up at low tide on Cable Beach, Broome.

What’s the weirdest thing you’ve spotted in the sand? 🐚🐡

Közzétette: ABC North Queensland – 2018. október 14., vasárnap


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!