Ritka tengeri élőlényeket tartott ketrecekbe zárva, kikötözve egy indonéz halász

Ketrecbe zárva tartott egy indonéz halász két dugongot (egy nőstényt és borját), hogy pénzA világ legnagyobb és legnehezebb pénzei. ért mutogassa az állatokat a turistáknak. A megdöbbentő kegyetlenséggel akkor szembesült Delon Lim amikor a távoli Kokoya szigeténél búvárkodott. A férfi és barátai rendkívül megdöbbentek amikor meglátták az apró ketrecekben fogva tartott tengeri élőlényeket, amelyek egyébként védelem alatt állnak, mivel a kihalás veszélye fenyegeti őket. Az anyaállatot a halász ráadásul még ki is kötötte az összeeszkábált ketrecben, és a vastag kötél mély sebeket vágott a testébe.

Dugongok ketrecbe zárva

A búvárok nem tudták kideríteni, hogy pontosan mióta tartotta fogva a férfi a veszélyeztetett állatok, de a kikötött dugong sebi alapján úgy vélik, hogy már több hete be voltak zárva. A búvárok fizettek a halásznak, hogy lemerülhessenek az állatokhoz, azért, hogy képeket és videókat is készítsenek róluk, amelyeket aztán bizonyítékként mutathatnak be. A búvárok természetesen megpróbálták meggyőzni a halászt, hogy engedje szabadon a szenvedő állatokat, és habár a férfi megígérte, hogy elengedi őket, a búvárok szinte biztosak voltak benne, hogy ez ne fog megtörténni. A ketrecbe zárt állatokról készült felvételeket azonnal feltöltötték számos közösségi oldalra, amint elhagyták a szigetet. A felvételek néhány óra alatt eljutottak a természetvédelmi hatósághoz is, amelynek munkatársai kapcsolatba léptek a turistákkal, hogy pontosan meg tudják határozni, hogy hol találják meg a fogva tartott állatokat, majd ezt követően azonnal akcióba is léptek. Másnap megtalálták a dugongokat és kiszabadították őket a borzalmas fogságból.

Dugongok ketrecbe zárva

Dugongok ketrecbe zárva

Dugongok ketrecbe zárva

VIDEÓ:

A dugong

A dugong (Dugong dugon) a tengeritehenek rendjébe, ezen belül a dugongfélék családjába tartozó faj. A Dugong emlősnem egyetlen faja. A dugong hazája Kelet-Afrika, Ázsia, AusztráliaOlajkatasztrófát szenvedett pingvineknek köt kis ruhákat egy 109 éves ausztrál férfi. és Új-Guinea trópusi partvidéke. Állománya mára erősen lecsökkent. Az állat hossza 3-4 méter, testtömege 250-900 kilogramm között mozog. A test bálnaszerű, áramvonalas és a pofa környékét leszámítva túlnyomórészt szőrtelen. Vastag, szívós bőrének színe a szürkéskéktől a barnáig terjedhet. Feje nagy, a pofája hosszúkás és hasított, ráMesebeli tájakon élnek az izlandi lovak. g az alsó ajkakra. Az elülső végtagjai kerekdedek, evezőszerűek és nincsenek rajtuk körmök, mint a manátuszoknak. A dugong magányosan, olykor kisebb csordákban él. Tápláléka főként tengeri fűből áll. Akár 55 évig is élhet. Az ivarérettség elérését a hímnél nem ismerik, de a nőstény 8-10 évesen éri el. A nőstény 5-6 évenként hoz világra egy utódot. A vemhesség egy évig tart és az újszülött dugong 150 kilogrammot nyom.

Dugongok ketrecbe zárva
Fotó: Wikipedia/Julien Willem


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!