Ritka makiféle látható a Nyíregyházi Állatparkban

RitkaIdén a földikutya lett az év emlőse. makiféleJátékos varikölyök ugrándozik a Nyíregyházi Állatparkban. , kis sárgaszakállas makiJátékos varikölyök ugrándozik a Nyíregyházi Állatparkban. (Lemur fulvus Mayottensis) látható a Nyíregyházi Állatparkban. Az országban csak Nyíregyházán élő sárgaszakállas makiknak minden évben születik utóda. A kicsivel már 8 tagot számlál a különlegesNevet keresnek a rendkívül ritka albínó orangutánnak. makicsapat.

Fotó: Nyíregyházi Állatpark/Facebook

A 2 Több mint tízezer turistát zárt el a hó a külvilágtól a svájci Alpokban. napos kölyök 130 napi vemhesség után született, jelenleg leginkább anyja hátába kapaszkodva tölti mindennapjait. Bár még fő tápláléka az anyatej, már kóstolgat szilárd takarmányféléket is, ami zöldségekből, valamint édes gyümölcsökből és levelekből áll.

Fotó: Nyíregyházi Állatpark/Facebook

A sárgaszakállas makik a barna makik családjába tartoznak, külön alfajt képviselnek. Latin nevük (Lemur fulvus mayottensis) sok mindent takar, a mayottensis kifejezés arra utal, hogy természetes élőhelyük Madagaszkártól mintegy 400 kilométerre, Majotte szigetAz űrből származó, ritka anyagra bukkantak egy skót szigeten. én található. Gyűjtőnevük, a Lemur pedig a lemures (szellemek) szóból származik, mivel az egykori, első európai felfedezők szellemeknek hitték őket és a többi makifélét, a lombok sötétjében ugyanis csak a kiáltásukat hallották és rikító sárga szemüket látták. A sárgaszakállas makikat az élőhelyük elvesztése és a vadászatA trófeavadászat a "jó gének" kiiktatásával a fajok kihalásához vezethet. is fenyegeti, ezért az IUCN vörös listáján a sebezhető fajok között szerepel.

Fotó: Nyíregyházi Állatpark/Facebook


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!