Ritka makiféle látható a Nyíregyházi Állatparkban

RitkaEldobált üvegpalackok menthetik meg a kihalástól a foltos kézhalat. makiféleJátékos varikölyök ugrándozik a Nyíregyházi Állatparkban. , kis sárgaszakállas makiKihalás fenyegeti a Fülöp-szigeteki koboldmakit. (Lemur fulvus Mayottensis) látható a Nyíregyházi Állatparkban. Az országban csak Nyíregyházán élő sárgaszakállas makiknak minden évben születik utóda. A kicsivel már 8 tagot számlál a különlegesNegyven különböző gyümölcs terem egyetlen fán. makicsapat.

Fotó: Nyíregyházi Állatpark/Facebook

A 2 hónapos kölyök 130 napi vemhesség után született, jelenleg leginkább anyja hátába kapaszkodva tölti mindennapjait. Bár még fő tápláléka az anyatej, már kóstolgat szilárd takarmányféléket is, ami zöldségekből, valamint édes gyümölcsökből és levelekből áll.

Fotó: Nyíregyházi Állatpark/Facebook

A sárgaszakállas makik a barna makik családjába tartoznak, külön alfajt képviselnek. Latin nevük (Lemur fulvus mayottensis) sok mindent takar, a mayottensis kifejezés arra utal, hogy természetes élőhelyük Madagaszkártól mintegy 400 kilométerre, Majotte szigetEgy héten át napi 40 tonna szemetet szedtek össze egy indonéz sziget lakói. én található. Gyűjtőnevük, a Lemur pedig a lemures (szellemek) szóból származik, mivel az egykori, első európai felfedezők szellemeknek hitték őket és a többi makifélét, a lombokMegemelte a földrengés Lombok szigetét. sötétjében ugyanis csak a kiáltásukat hallották és rikító sárga szemüket látták. A sárgaszakállas makikat az élőhelyük elvesztése és a vadászatMeredek hegyoldalon zuhanva ejtette el zsákmányát a hópárduc - elképesztő felvétel. is fenyegeti, ezért az IUCNMár nem fenyegeti kihalás a barázdásbálnákat és a hegyi gorillákat. vörös listáján a sebezhető fajok között szerepel.

Fotó: Nyíregyházi Állatpark/Facebook


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!