Pszichológiai módszerekkel fékezik meg a feldühödött kutyákat

Cesar MillanMagyarországra érkezik Cesar Millan, a csodálatos kutyadoki. , a világhírű kutyadokiMagyarországra érkezik Cesar Millan, a csodálatos kutyadoki. állítja: speciális terápiával megelőzhető az ebek agresszívvá válása, sokszor azonban tartási problémákra vezethető vissza az állatok szokatlanKarddal és tűzzel készít frizurákat egy spanyol fodrász. viselkedése. Az utóbbi években számos kutyatámadásról hallhattunk, melyek több esetben tragédiával végződtek. A támadó ebek sokszor teljesen váratlanul, és látszólag indokolatlanul váltak agresszívvé, vagy akár saját gazdáik ellen fordultak. A megvadult állatokat ilyen helyzetben általában befogják, karanténba helyezik, vagy legrosszabb esetben kilövik. De vajon mindig csak a kutya10.000 kutyát vágnak le minden évben a jülini kutyahús-fesztiválon [18+]. hibáztatható a szélsőséges viselkedésért, vagy tartási problémák állnak a háttérben?

IMG_0144.JPGFotó: NatGeo WildVad Kongó.

Szinte mindannyian ismerünk folyton ugató, vicsorgó, tulajdonosai által is fékezhetetlen kutyákat. Cesar Millan, a világ egyik legnépszerűbb, kutyapszichológiával foglalkozó szakembere szerint azonban minden eset kapcsán kiemelten fontos a gazdák nevelési módszereit és a kutyákHatalmas kutyák, akik nem tudják, hogy milyen nagyra nőttek. lakókörnyezetét is megvizsgálni. Legyen szó szüntelen morgásról, állandó ugatásról, a többi kutya félelemben tartásáról, vagy az ember felé mutatott agresszióról – azt, hogy mi áll a viselkedés hátterében, csak egy teljes felmérés során lehet kideríteni. Az állatok esetleges negatív viselkedési jegyeit ugyanis sokszor a gazdik akaratlanul tovább erősítik. Ha valaki gyenge kézzel irányítja kutyáját, az legalább olyan káros lehet az eb személyiségére, mint a gazda kiszámíthatatlan agressziója, vagy mondjuk egy feszült otthoni közeg, amely a kutyát is állandó idegességben tartja.

_MG_8992.jpgFotó: NatGeo9 híres „első” a 90-es évekből. Wild

Cesar világhírű terápiájának első lépéseként ezért mindig személyesen látogat el a probléma helyszínére, hogy saját szemével figyelje meg a kutya viselkedésének vadhajtásait, és a tulajdonosok reakcióit egy-egy éles helyzetben. A „csodálatos kutyadokiként” elhíresült szakember ezután dönti el, hogy egy gyors és hatékony tréning keretében a helyszínen orvosolja a bajt, vagy rehabilitációra viszi az állatot az általa üzemeltetett Kutyapszichológiai Központba. A kutyák megfegyelmezése minden esetben a gazdi bevonásával történik, hiszen sokszor újra kell építeni a bizalmat és teljesen más alapokra helyezni a kapcsolatot. Reménytelen eset viszont Cesar szerint nincsen, ő ugyanis váltig hisz abban, hogy minden kutyában megvan a képesség a békés együttélésre az emberrel.

_MG_1580.jpgFotó: NatGeo Wild

Az egyedülálló terápiás módszert a NatGeo Wild most egy új sorozatban mutatja be. A „Tárcsázza Cesar Millant” minden epizódjában más-más problémával keresik meg a kutyapszichológiával foglalkozó szakembert. Így a nézők figyelemmel kísérhetik egy gazdáira is folyton morgó labradorÍgy rohan a labrador, hogy a tengerbe csobbanjon. , három hangos és izgága Bichon frisé, két harapós boxer és egy agresszív rottweiler történetét, melyeket végül valódi kezesbáránnyá változtat Cesar. A sorozatból minden kutyatartó rengeteget tanulhat, hiszen Cesar nem csak a problémák mélyére ás, hanem világhírű módszerének lényegét is bemutatja. A „Tárcsázza Cesar Millant” sorozatot vasárnaponként 18 órakor tekintheti meg a NatGeo Wild műsorán.

További információk a National GeographicKínában kutatja őseink történetét David Attenborough!. weboldalán: natgeotv.com

Forrás: NatGeo Wild

Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!